Norske bedrifter taper milliarder på sanksjonene mot Russland

0

… men Russland eksporterer plutselig masse olje til Norge. Det er nettavisa Nord24 som skriver dette. Og fortsetter:

Den norske eksporten til Russland har stupt med 78 prosent i forhold til samme periode i fjor. Det utgjør tapt handel på 2,8 milliarder i løpet av første halvår 2015.

Det viser tall fra SSB som er bearbeidet av Norsk-Russisk handelskammer.

Ikke overraskende – tatt i betraktning av at Norge har stanset eksport og samarbeid innen blant annet oljeteknologi som følge av internasjonale sanksjoner etter Ukraina-krisen, og at Russland gikk til embargo og stanset import av norske sjømatprodukter som svar på disse.

Og norsk eksport til Russland bestod for en stor del av fisk. Fisk og sjømat utgjorde 70-80 prosent av samlet norsk eksport til Russland.

– Det kommer til å ta flere år å bygge oss opp på samme nivå igjen om sanksjonene opphører, sier daglig leder i Norsk-Russisk handelskammer Jarle Forbord.

Som jeg har pekt på før, er det ikke USA, men Europa som taper på de sanksjonene mot Russland som USA har tvunget Europa til å gjennomføre. Tysk maskineksport til Russland har falt med 28% i første kvartal 2015 i forhold til i fjor. Russland, som var den tyske maskinindustriens fjerde største eksportmarked, har dermed falt til tiendeplass. Det er presidenten i Verbands Deutscher Maschinen- und Anlagenbau (VDMA), Reinhold Festge, som sier dette.

Arbeidsløsheten øker i Norge. Norske politikere fra alle stortingspartier går med på en politikk som tar knekken på massevis av norske arbeidsplasser, bare for å tekkes USA. Hadde ikke det vært en sak å ta opp i valgkampen, da?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.