Høyresektoren har opprettet «checkpoints» nær Kiev

0
Dmitro Jarosj på Maidan

Konflikten mellom den nazistiske Høyresektoren og innenriksdepartementet i Kiev blir skarpere. Om kvelden 12.07.2015 meldte den ukrainske TV-stasjonen Espreso.TV i følge nettsidene til Høyresektoren at (Google-ovrsatt):

In Zhytomyr highway near Kyiv» Right Sector «established checkpoint. Guys control the movement of military transport from Interior Ministry to have full information about the number of forces that are charged to Transcarpathia.

Nazilederen Dmitro Jarosj (husk Steinfelds koseintervju på NRK) har gitt ordre om «å skyte for å drepe» hvis Høyresektorens styrker blir angrepet i følge Hromadske TV:

Regional police and National Guard forces have been concentrated in Mukachevo, which is surrounded by helicopters. According to the latest information, Right Sector fighters have given shoot-to-kill orders in case they are stormed.

Nettavisa Kyiv Post melder at Høyresektoren trekker tilbake sine styrker fra østfronten på grunn av konflikten med myndighetene i Kiev.

President Petro Poroshenko, SBU Chief Vasyl Hrytsak and Interior Minister Arsen Avakov are currently holding negotiations with Yarosh, Nayyem said.

Meanwhile, the government started moving military equipment towards Mukacheve, Hromadske Television reported. Helicopters were also seen in Mukacheve, according to eyewitness evidence.

Fears of further violent clashes intensified as Vlad Chorny, commander of the Right Sector’s Ukrainian Volunteer Corps. said the unit was withdrawing from the war zone. The Right Sector also said the corps’ reserve units could be moved to any location in the country to support its demands and that the authorities were blocking its training bases.

The Right Sector also responded to the incident by launching nationwide protests for an indefinite period in at least 17 cities and demanding Avakov’s resignation and Lanyo’s arrest. The group has camped out near the presidential administration building in Kyiv since July 11 and set up tents in Dnipropetrovsk.

The Right Sector also said on July 12 it was setting up checkpoints near Kyiv and other regions to prevent police from moving to Zakarpattia Oblast.

Høyresektoren har tidligere truet med å gjennomføre en «marsj mot Kiev» for å avsette dem de ikke liker i regjeringa. Dmitro Jarosj er rådgiver for generalstabssjefen i Ukraina.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelHøyresektoren i væpnet kamp med politi i Vest-Ukraina
Neste artikkelEU-parlamentet om TTIP
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).