Høyresektoren i væpnet kamp med politi i Vest-Ukraina

0
Høyresektorens hjemmeside

I byn Mukacheve i Transkarpatia i Vest-Ukraina har det vært væpnete trefninger mellom den nazistiske Høyresektoren og ukrainsk politi. To mennesker er drept og åtte såret, i følge russiske og ukrainske medier.

På sine hjemmesider har Høyresektoren (Pravij sektor) krevd at innenriksminister Avakov skal gå av og de sier at de har mobilisert sine egne styrker i hele landet. (Google-oversettelse:)

Our demands: the immediate arrest of the deputy public officer that took part in the event, all the bandits and security forces that opened fire, and those who gave the order.

The entire military-political movement «Right Sector» is raised on combat alert.

Appeal to support the Ukrainian justice in this difficult time.

We are appealing to fellow militiass to be a reliable support in the fight against the bandits.

Appeal to the Armed Forces of Ukraine not to participate in destroyed those who yesterday were with you in the trenches.

Death bandits!

Glory To Ukraine!

Petro Porosjenko har gitt følgende ordre i følge Interfax Ukraina:

I ordered law enforcers to disarm and arrest the perpetrators of the shooting, which resulted in the death of civilians in Mukacheve.

Akkurat hvem som skal arrestere hvem er ikke helt tydelig. Natt til 12. .jui 2015 innledet Høyresektoren en demonstrasjon utenfor presidentpalasset i Kiev der de stilte de samme kravene.

Fascistbrigadene Azov og Donbass har uttalt støtte til Høyresektoren.

Krybba er tom og hestene bites.

Forrige artikkelTitanic har gått på isfjellet – full splittelse i EU
Neste artikkelHøyresektoren har opprettet «checkpoints» nær Kiev
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).