Høyresektoren i væpnet kamp med politi i Vest-Ukraina

1
Høyresektorens hjemmeside

I byn Mukacheve i Transkarpatia i Vest-Ukraina har det vært væpnete trefninger mellom den nazistiske Høyresektoren og ukrainsk politi. To mennesker er drept og åtte såret, i følge russiske og ukrainske medier.

På sine hjemmesider har Høyresektoren (Pravij sektor) krevd at innenriksminister Avakov skal gå av og de sier at de har mobilisert sine egne styrker i hele landet. (Google-oversettelse:)

Our demands: the immediate arrest of the deputy public officer that took part in the event, all the bandits and security forces that opened fire, and those who gave the order.

The entire military-political movement «Right Sector» is raised on combat alert.

Appeal to support the Ukrainian justice in this difficult time.

We are appealing to fellow militiass to be a reliable support in the fight against the bandits.

Appeal to the Armed Forces of Ukraine not to participate in destroyed those who yesterday were with you in the trenches.

Death bandits!

Glory To Ukraine!

Petro Porosjenko har gitt følgende ordre i følge Interfax Ukraina:

I ordered law enforcers to disarm and arrest the perpetrators of the shooting, which resulted in the death of civilians in Mukacheve.

Akkurat hvem som skal arrestere hvem er ikke helt tydelig. Natt til 12. .jui 2015 innledet Høyresektoren en demonstrasjon utenfor presidentpalasset i Kiev der de stilte de samme kravene.

Fascistbrigadene Azov og Donbass har uttalt støtte til Høyresektoren.

Krybba er tom og hestene bites.

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

  1. Som så mange ganger før så ser du bare det du vil se Steigan. Dette er for de som har kjennskap til Ukraina utover å ha fulgt med det siste halvannet året et meget godt eksempel på at det går rett vei. Det er blitt vanskeligere (og farligere) å drive som før mee omfattende korrupsjon basert på at man sitter i posisjon og har (i utgangspunktet) legitime maktmidler til disposisjon.

    At medlemmer av Høyre sektor står opp mot kriminell virksomhet og forsvarer seg når det blir åpnet ild mot de er et sunnhetstegn. At Lanyo og Medvedchuk ennå får holde er det katastrofale. Forhåpentligvis så vil lustringen av de forskjellige politistyrker (man har bare såvidt begynt med DAI og PPS) forsterkes og det bli slutt på at kriminelle gjør seg valgbare og straffrie gjennom representantskap i Verkhovne Rada og fungerer som operasjonelle støttespillere til oligarker. Det er beundirngsverdig hvordan Porochenko og Yatseniuk har klart å snu trenden til mere demokrati. Om vi nå også får en tilsvarende opprenskning til rettsvesenet så er oligarkers dage talte.

    At det så finnes et fåtall elementer i Høyre Sektor som med rette skal kalles fascister og nazister har lite og intet med saken å gjøre. En av de mest ødeleggende gruppene de siste 20 år har faktisk vært kommunister, mange av de er ennå villige til å selge ut fedrelandet for å drømme om et nytt Sovjet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.