Jimmy Carter: – Det var noe folket på Krim ønsket

0

Tidligere president i USA, Jimmy Carter, er blitt intervjuet av Voice of America om Krim, og overraskende for de fleste gir han støtte til Russlands syn:

Ex-president of the Unites States Jimmy Carter said that Crimea’s reunification with Russia was «an almost inevitable move» as it was backed first of all by the Crimean people, and thus, it cannot be changed in the near future.

Carter also recalled the history of the Crimean issue. In the 1950s then Soviet leader Nikita Khrushchev transferred control of Crimea to Ukraine as a gift. However, Khrushchev made this move as he could never have imagined that the USSR would ever disintegrate.
«It was something the Crimean people wanted, I believe,» Jimmy Carter said in an exclusive interview with VOA radio’s Russian Service.
Crimea rejoined Russia in March 2014 following a referendum in which 96 percent voted in favor of the move.

Etter standarden i det norske debattklimaet er dermed Jimmy Carter å regne som Putin-agent.

Forrige artikkelSentralbankene diskuterer forbud mot kontanter
Neste artikkelSkammens hjemmesittere
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).