Jimmy Carter: – Det var noe folket på Krim ønsket

8

Tidligere president i USA, Jimmy Carter, er blitt intervjuet av Voice of America om Krim, og overraskende for de fleste gir han støtte til Russlands syn:

Ex-president of the Unites States Jimmy Carter said that Crimea’s reunification with Russia was «an almost inevitable move» as it was backed first of all by the Crimean people, and thus, it cannot be changed in the near future.

Carter also recalled the history of the Crimean issue. In the 1950s then Soviet leader Nikita Khrushchev transferred control of Crimea to Ukraine as a gift. However, Khrushchev made this move as he could never have imagined that the USSR would ever disintegrate.
«It was something the Crimean people wanted, I believe,» Jimmy Carter said in an exclusive interview with VOA radio’s Russian Service.
Crimea rejoined Russia in March 2014 following a referendum in which 96 percent voted in favor of the move.

Etter standarden i det norske debattklimaet er dermed Jimmy Carter å regne som Putin-agent.

KampanjeStøtt oss

8 KOMMENTARER

 1. Krim er historisk en del av Russland, og folk vil være russere. Så kan en jo diskutere Russlands måte å annektere halvøya på. Men da må en også kunne diskutere Storbritannias nærvær i Nord-irland, som jo historisk er en del av Irland, men med et konstruert «britisk» flertall. Irland ble jo tvangsdelt imot den irske majoritetens ønske. Under påskudd av at et flertall i de nordligste fylkene ville tilhøre Storbritannia. Vel og merke et flertall bestående av innvandrede skotske presbyterianere. Og da var det visst ikke viktig at den nest største byen, Derry, hadde irsk flertall. Det var jo en viktig industri- og havneby. Spesielt britene burde gå veldig pent her.

 2. Den selvutnevnte folkefiende tyr til halmstrået Carter i sitt forsvar for Putin-regimets anneksjon. Uansett hvordan man vrir og vender på det er røveriet et brudd på folkeretten En nærliggende sammenlikning er Anschluss Tyskland-Østerrike og innlemmelsen av Sudetenland i 1938. Folkeavstemning ble også brukt i Østerrike for å legitimere anneksjonen.

  • Halmstrå og halmstrå. Som jeg har vist til tidligere deles dette synet av den «realistiske skolen» i amerikansk utenrikspolitikk, for eksempel folkene rundt The National Interest.
   Jeg har sjøl kritisert anneksjonen, men har også sagt at den folkerettslig sett er omtrent på linje med løsrivelsen av Kosovo fra Serbia, bortsett fra at det i Kosovo ikke var noen fokeavstemning. Godtar man løsrivelsen av Kosovo, slik norske myndigheter har gjort, er det vanskelig å bygge opp en prinsipiell avvisning av anneksjonen av Krim. Det er lettere for meg, som har avvist begge deler.

 3. Man er grundig lei av usympatisk og løgnaktig propaganda om både russere og kinesere.
  mvh
  Harald Jens Johansen

  • Jeg forsøker å sette meg inn I disse anliggender på en uhildet måte. Noe som later til å være bortimot umulig, siden det er så motstridende påstander I media. Offisielle vestlige media, spesielt de norske, har hatt smått med vestlig regimekritiske artikler, inntil nylig, da jeg nå registrerer at litt mer grums enn vanlig, graves frem også av landets store.
   Andre Internett media, har vist en helt annen side av øst-vest problematikken. Jeg kommer til å huske at Hillary for en tid siden uttalte at vesten var I ferd med å tape media krigen. Hun nevnte blant annet Russia Today. Synd at journalistene ikke er mer uavhengige enn at de deltar I krig, med sitt fagfelt og sitt renommé som innsats. Jeg spurte en ny venn fra Moskva nylig, om hva hun mente om Putin. Hun sa at Putin var høyt verdsatt I Russland, at han var nsett som en dyktig politiker, og at hun var sjokkert over hva vestlige aviser er istand til å skrive om ham. Hun lurte på hvorfor Norge var så imot og redd for Russland. Om ikke vi alltid hadde vært gode naboer etc. Om ikke vi hafde fått hjelp under 2. Verdenskrig. Hvordan vi kunne gkemme. Jeg er ikke nødvendigvis klokere av dette, men minst like mistenksom til påståtte sannheter. Dette var bare en. Jeg undres om hva flertallet av russere flest tenker. Jeg vet at flertallet av våre såkalte vestlige borgere, for lengst har mistet tilliten til egne ledere. USA har verdens laveste valgdeltakelse har de ikke? Jeg vil løfte en pekefinger til alle som polariserer og demoniserer. Mennesket er ett, alt annet er løgn I min verden. Flertallet I alle land forstår dette etter min oppfatning. Jeg snakker med mennesker fra hele verden og min personlige statistikk underbygger min forestilling, men dårene råder grunnenlikevel, ser det ut til. Jeg vil sitere entil som jeg traff I 2008. Han var amerikansk yrkesmilitær av høy rang, og nedstammet fra generasjoner av yrkesmilitære. Angående USA sin rolle I verdensbegivenhetene den gang, sa han. Jeg synes vi skal la politikerne få lov å drepe hverandre, slik at vanlige folk som oss kan fortsette å leve I fred med hverandre.
   La dem få leve som gladiatorer, for sine krigsherjede og grådige hjerters skyld, men la folket få fred. Kanskje en idé? De lager jo allerede cirkus likevel.

 4. Kanskje på grunn av ein svekka sentraladministrasjon in Ukraina vart dette handtert fei etter mi meinging. Ukraina skulle ha akseptert at det vart oppretta ei større enklave ikring marinebasen sevastopol der russarane alt hadde avtaler som gav full råderett i 50 år framover. Ein russisk enklave hadde vore ei praktisk løysing på denne konflikta som hadde passa folket og begge landa sine interesser, utan å tape ansikt.

 5. Jeg synes, at Jimmy Carter skulle tage sig en god samtale med Jens_Stoltenberg,så vi kan få bragt dette pressehysteri om Rusland og Putin til en ende.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.