Skammens hjemmesittere

0
Den Røde Armé erobrer Berlin

Norges plass står tom når slutten på andre verdenskrig markeres i Moskva denne uka. En dårligere valgt anledning til å demonstrere avstand til Putin kan knapt tenkes.

Dette skriver Erik Sagflaat  i et leserinnlegg i Dagsavisen. Han skriver videre:

Vestlige lederes fravær er ment som en nesestyver til president Vladimir Putin. I realiteten blir det et slag i ansiktet på det folk som ofret langt mer enn noen andre i kampen mot nazismen og Hitlers drøm om verdensherredømme. Da hjelper det ikke å hevde at det slett ikke er slik ment. Fordi det er slik det uunngåelig vil bli oppfattet av dagens russere. Selvfølgelig må det protesteres mot Putins framferd i Ukraina. Men det er også nødvendig å velge tid og sted. Markeringen av 70-årsjubileet for slutten på «Den store fedrelandskrigen» handler ikke om Putin. Det handler om takknemlighet overfor de mange millioner russere som ofret livet i kampen mot nazistisk tysk verdensdominans.

Norge har en særlig grunn til takknemlighet for den sovjetiske krigsinnsatsen. Det var sovjetiske soldater som frigjorde Øst-Finnmark høsten 1944. 2172 sovjetiske soldater ofret livet for å drive tilbake de tyske okkupantene i Norge. Da krigen var over, trakk sovjeterne seg ut igjen. Desto mer skammelig er det at verken statsminister Erna Solberg eller utenriksminister Børge Brende vil reise til Moskva for å hedre den sovjetiske krigsinnsatsen. Den ble avgjørende for at også Norge igjen ble fritt.

Les resten av innlegget her.

Nei, norske og andre vestlige politikere vil ikke hedre dem som frigjorde oss fra nazismen, men de har ingenting imot å sende våpen og hundrevis av millioner kroner til et regime som er infisert av nazisme.

Bra, Sagflaat, Skammens hjemmesittere er et svært treffende begrep.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.