Sentralbankene diskuterer forbud mot kontanter

0

Som jeg har meldt tidligere ønsker eliten å forby kontanter, dels for å hindre innbyggerne i å ha kontroll over egne penger og dels for å kunne overvåke alt ned til de minste betalinger gjennom elektroniske systemer.

Nå diskuterer sentralbankene å gjennomføre forbud mot kontanter, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten:

Framfor alt har Kenneth Rogoff ved Harvard universitetet og Willem Buiter, som er sjefsøkonom i Citigroup, tatt til orde for at kontanter må trekkes ut av pengesirkulasjonen.

I Frankrike gjennomføres det nå ved lov en kraftig reduksjon av kontanbruken. Det samme skjer i Sverige og Hellas skjer det samme.

Neue Züricher Zeitung, som ikke akkurat er alarmister, sier at finanstoppene skal møtes til konferanse i London i mai 2015 for å diskutere «hva som skal gjøres med kontantproblemet».

 

 

Forrige artikkelUSA væpner al-Qaida i Syria – de kan komme til å vinne
Neste artikkelJimmy Carter: – Det var noe folket på Krim ønsket
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).