Walesa: – Vesten må true Russland med atomvåpen

0
Lech Walesa

Fredsprisvinnere er noe for seg sjøl. I Det hvite hus sitter fredsprisvinner Barack Obama og har bombet flere land enn knapt noen president før ham. Den rekorden er det umulig å slå. Men polske Lech Wałęsa, som fikk fredsprisen i 1983, og har vært president i Polen, synes også han må være med. Han mener at Vesten må true Russland med atomvåpen, i følge International Business Times:

Former Polish President Lech Walesa told a Ukrainian magazine that the West should confront Russian President Vladimir Putin with its own arsenal of nuclear weapons to curb what he called Russian aggression. Much like other Polish politicians, Walesa has spoken out against Russia numerous times since the beginning of the Ukrainian crisis last year.

The West must do everything possible to curb Russian aggression, including “sending in nuclear missiles,” said Walesa. “It’s important to show we have them, and that they are better than Russia’s.” Walesa, who started his political career as an anti-communist trade union activist in the 1970s, was fundamental in seeing Poland’s transition from a communist state to the Republic of Poland during his five years as president from 1990 to 1995. He was persecuted by Poland’s communist government during his early years in politics.

Da har han kanskje gjort seg fortjent til enda en fredspris?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelFanden tar vare på sine
Neste artikkelMissilprogrammet har alltid bygd på en bløff
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).