Kina ødelegger USAs økonomiske krig mot Venezuela

0
Kinas president Xi Jinping und Venezuelas president Nicolas Maduro

Som et mottiltak mot USAs økonomiske aggresjon mot Venezuela har Kina gått inn med et lån på 10 milliarder dollar. Det er i ferd med å bli en vane at Kina stiller opp med garantier for land som trues av USA.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten  skriver:

I de kommende månedene vil Kina gi Venezuela lån til en verdi av 10 milliarder dollar. Landet står på randen av en nasjonal konkurs. Lånene er deler av en bilateral samarbeidsavtale. For Kina handler det om å dekke sitt energibehov. Gjennom denne avtalen blir Kina en enda viktigere partner for Venezuela. Lånet gis i to pakker. Den ene halvparten skal brukes til store prosjekter, melder CNBC. Den andre halvparten skal investeres i oljeindustrien, slik at det statlige oljeselskapet PDVSA raskt kan øke produksjonen. 96% av Venezuelas valutainntekter kommer fra oljeeksport.

Kina har allerede lånt Venezuela over 51 milliarder dollar (neppe knyttet til USD) som forskuddsbetaling på olje og gass. Pengene er plassert i fond som skal konsentrere seg om infrastruktur og økonomisk utvikling.

I følge eksperter er Kina nå den største kreditoren i regionen, til og med større enn Verdensbanken og Inter-American Development Bank.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.