Kina ødelegger USAs økonomiske krig mot Venezuela

3
Kinas president Xi Jinping und Venezuelas president Nicolas Maduro

Som et mottiltak mot USAs økonomiske aggresjon mot Venezuela har Kina gått inn med et lån på 10 milliarder dollar. Det er i ferd med å bli en vane at Kina stiller opp med garantier for land som trues av USA.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten  skriver:

I de kommende månedene vil Kina gi Venezuela lån til en verdi av 10 milliarder dollar. Landet står på randen av en nasjonal konkurs. Lånene er deler av en bilateral samarbeidsavtale. For Kina handler det om å dekke sitt energibehov. Gjennom denne avtalen blir Kina en enda viktigere partner for Venezuela. Lånet gis i to pakker. Den ene halvparten skal brukes til store prosjekter, melder CNBC. Den andre halvparten skal investeres i oljeindustrien, slik at det statlige oljeselskapet PDVSA raskt kan øke produksjonen. 96% av Venezuelas valutainntekter kommer fra oljeeksport.

Kina har allerede lånt Venezuela over 51 milliarder dollar (neppe knyttet til USD) som forskuddsbetaling på olje og gass. Pengene er plassert i fond som skal konsentrere seg om infrastruktur og økonomisk utvikling.

I følge eksperter er Kina nå den største kreditoren i regionen, til og med større enn Verdensbanken og Inter-American Development Bank.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Venezuela sin tildels sosialistiske økonomi fungerar dårleg. Er dette andre land sin feil? Tvilar eigentleg på det. Jamfør Cuba som kan handle med mange land. Endå er økonomien dårleg. Ein statssosialisme har aldri fungera bra nokon stad. Kineserane klarar seg bra økonomisk fordi dei etterkvart har satsa på å skape eit privat næringsliv. Det er difor dei kan låne masse pengar til andre land.

  2. Og om BRICS kobler sin valuta mot noe annet enn tillit eller ikke aksepterer dagens vekslingskurser så blir det en nok spennende..

    Og «sosialistiske økonomi fungerar dårleg» men hva er alternativet med jordens knappe resurser og alt mindre jobb til lands befolkninger pga automatiseringer. Krig…? Dagens kapitalisme som ikke er kapitalisme ødelegger seg selv veldig veldig raskt og alle andre det er noe som er sikkert..

    «Marx was right when he said capitalism would destroy itself as capitalist would eat capitalist until they became so big they could not compete». -Dick Smith

    Tenke nytt og det raskt kanskje…..

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.