Brann i tistlenes leir

0
Det fascistiske partiet Svoboda demonstrerer for å avsette Jatsenjuk

De ulike høyreekstreme kreftene i Ukraina har begynt å gå i strupen på hverandre. Først var det oligarken Kolomoiski som ble avsatt som guvernør (les: lensherre) i Dniepropetrovsk. Så var det fasicsten Dmitro Jarosj som ble utnevnt til de facto nestkommanderende i generalstaben. Og nå krever Svoboda at «forræderen Jatsenjuk» går av og erstattes av Svobodas leder, Ihor Tiahnibok. Det er Polit Navigator som melder dette.

Kyiv Post (som er finansiert av CIA) melder at Ukrainas tidligere finanskontrollør, Mykola Gordienko, hevder at statsminister Jatsenjuk er korrupt.  Verkhovna Rada vedtok å opprette en undersøkelseskommisjon for å granske korrupsjonsanklagene. Det spekuleres i Kiev om Porosjenko planlegger å styrte Jatsenjuk. Arsenij «Yats» Jatsenjuk var som kjent Victoria Nulands kandidat til statsminister i Ukraina, men nå ryktes det at den amerikanske ambassaden har valgt å satse på Porosjenko og at de vil la «Yats» falle.

Når åtselet er gnagd reint, strides hyenene. (Gammelt jungelordtak.)

Forrige artikkelKina ødelegger USAs økonomiske krig mot Venezuela
Neste artikkelMer dårlig nytt for kreasjonister
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).