Brann i tistlenes leir

0
Det fascistiske partiet Svoboda demonstrerer for å avsette Jatsenjuk

De ulike høyreekstreme kreftene i Ukraina har begynt å gå i strupen på hverandre. Først var det oligarken Kolomoiski som ble avsatt som guvernør (les: lensherre) i Dniepropetrovsk. Så var det fasicsten Dmitro Jarosj som ble utnevnt til de facto nestkommanderende i generalstaben. Og nå krever Svoboda at «forræderen Jatsenjuk» går av og erstattes av Svobodas leder, Ihor Tiahnibok. Det er Polit Navigator som melder dette.

Kyiv Post (som er finansiert av CIA) melder at Ukrainas tidligere finanskontrollør, Mykola Gordienko, hevder at statsminister Jatsenjuk er korrupt.  Verkhovna Rada vedtok å opprette en undersøkelseskommisjon for å granske korrupsjonsanklagene. Det spekuleres i Kiev om Porosjenko planlegger å styrte Jatsenjuk. Arsenij «Yats» Jatsenjuk var som kjent Victoria Nulands kandidat til statsminister i Ukraina, men nå ryktes det at den amerikanske ambassaden har valgt å satse på Porosjenko og at de vil la «Yats» falle.

Når åtselet er gnagd reint, strides hyenene. (Gammelt jungelordtak.)

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.