Frankrike: Masseprotest mot Hollande

0

9. april 2015 demonstrerte mer enn 300.000 franskmenn mot spareplanene til regjeringa Hollande. Det var fagbevegelsen som sto bak demonstrasjonene, melder Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Det var demonstrasjoner i flere byer og bare i Paris deltok i følge arrangørene over 120.000 i demonstrasjonen, som var så omfattende at Eifeltårnet måtte stenges for en periode. Fagbevegelsen kritiserer François Hollande for å skade både offentlige tjenester og landet forøvrig med sin sparepolitikk.

Den nest største demonstrasjonen fant sted i Marseilles, der over 45.000 deltok i følge fagbevegelsen CGT.

8. pril la «sosialisten» Hollande fram nye tiltak til fordel for investeringer. I følge CGT er dette ei rein gavepakke til kapitaleierne på 2,5 milliarder euro, mens vanlige arbeidsfolk ikke får noenting.

 

Forrige artikkelDet möjliga stormaktskriget
Neste artikkelKina ødelegger USAs økonomiske krig mot Venezuela
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).