Troika, Grexit or Plan B?

0

Les Michael Roberts’ kommentar til forhandlingene mellom Hellas og EU. Konklusjonen kommer her:

The Greek government and its people must seize control of the commanding heights of the economy.  That means public ownership and democratic control of the banks and the major strategic companies; the launch of a public investment programme for jobs and growth and an appeal to solidarity within Europe for the Greek alternative against the neo-liberal governments in the Eurogroup.  That would probably lead to Greece being ousted from the EU, given the current balance of political forces.  But at least the Greek people and the rest of Europe would see why the Euro leaders are doing it and also have a clear alternative plan B to implement (https://thenextrecession.wordpress.com/2011/09/11/an-alternative-programme-for-europe/).

Les hele artikkelen:

 

Forrige artikkelKrigsforbrytere
Neste artikkelPorosjenko forrådte sine egne i Debaltsevo
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).