Porosjenko forrådte sine egne i Debaltsevo

0

Jeg har tidligere nevnt at mye tyder på at Debaltsevos fall ble avtalt under forhandlingene i Minsk. Nå kommer det flere detaljer om dette, detaljer som er svært lite flatterende for Ukrainas president Petro Porosjenko.

Alexander Mercouris skriver i Sputnik:

The denial reached farcical levels during the negotiations in Minsk. Half the 16 hours of negotiations were reportedly taken up with attempts to get Ukraine’s President Poroshenko to admit the obvious, that his troops in Debaltseve were encircled. Ukrainian President Petro Poroshenko refused to do so, refusing to order his troops to retreat and rejecting all offers from others to arrange this.

En av grunnene til at Angela Merkel tok sitt fredsinitiativ da hun gjorde, var at hun hadde fått rapporter om at de ukrainske styrkene i Debaltsevo sto foran utslettelse hvis kampene fortsatte. Derfor ble det lagt et hardt press på Porosjenko for å få ham til å innse dette, og trekke styrkene tilbake. Han nektet, og som øverstkommanderende forrådte han da sine egne soldater, med det resultatet at svært mange liv gikk tapt – bare for at Porosjenko ikke skulle tape ansikt. Og det gjorde han allikevel.

Les resten av artikkelen her.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.