Hvem tapte og hvem andre enn SYRIZA vant stemmer i det greske valget?

0

Her er en oversikt over stemmetap og stemmegevinst i det greske valget da over 99% av stemmene var talt opp:

Stemmetall tapt vunnet hellas

Som man vil se var det bare kommunistpartiet KKE utenom SYRIZA som vant stemmer siden valget i 2012. PASOK tapte nesten en halv million stemmer, og selv partiet De uavhengige grekerne som SYRIZA tar inn i sin regjering har tapt mange stemmer.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelCATO Institute: USA burde ligge unna Ukraina, det er ikke vår business!
Neste artikkelSkiferolje i fritt fall
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).