Skiferolje i fritt fall

0

Som jeg har vist tidligere er den såkalte «skiferoljerevolusjonen» i USA en bløff på linje med svindelen som lurte naive nybyggere i det gamle Vesten da sleipinger solgte dem løvepulver og slangeolje. Nå kommer konkursene, skriver oljekrisa.no:

13. januar offentliggjorde Dallas Fed et anslag på at 140 000 arbeidsplasser vil forsvinne i USAs største oljestat, Texas. Schlumberger, verdens største oljeserviceselskap, vil redusere arbeidsstyrken med 9 000 ansatte. Overskuddet falt med 81 prosent i 4. kvartal, bl.a. på grunn av avskrivinger på 15 milliarder på virksomheten i Texas. Nest størst i bransjen er Dick Cheneys gamle selskap Halliburton. Også de kommer til å si opp ansatte, men omfanget er ukjent. Konsekvensene sprer seg til produsenter av kjemikalier og utstyr, stålprodusenter, leverandører av infrastruktur, osv.

Skiferoljeindustrien har holdt det gående på ekstremt lave finanskostnader, i praksis null prosent rente, som Wall Street har dyttet på selskpene i form av søppelobligasjoner. Men nå ramler korthuset:

13. januar offentliggjorde Dallas Fed et anslag på at 140 000 arbeidsplasser vil forsvinne i USAs største oljestat, Texas. Schlumberger, verdens største oljeserviceselskap, vil redusere arbeidsstyrken med 9 000 ansatte. Overskuddet falt med 81 prosent i 4. kvartal, bl.a. på grunn av avskrivinger på 15 milliarder på virksomheten i Texas. Nest størst i bransjen er Dick Cheneys gamle selskap Halliburton. Også de kommer til å si opp ansatte, men omfanget er ukjent.

Så lenge oljeprisene lå på over 100$ per fat kunne selskapene gamble, sjøl om de heller ikke da tjente penger. Men de måtte bore som desperate bare for å holde produksjonen på stedet hvil. Det var «den røde dronningens energirevolusjon».

Oljekrigen har slått også dette spillet over ende.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.