Den genetiske McCarthyismens tidsalder

7
Drone på størrelse med en mygg

Den genetiske McCarthyismens tidsalder

World Economic Forum i Davos i Sveits sitter noen av verdens aller rikeste og mektigste mennesker og planlegger vår felles framtid. De er ikke valgt av noen, men de fleste av dem har mer makt enn de aller fleste valgte politikere. Et punkt på deres dagsorden er Slutten på privatlivet.

Margo Seltzer, professor i datavitenskap ved Harvard universitetet sa til formuet:

Privalivet, slik vi kjenner det fra fortida, er ikke lenger mulig. Det vi tenker på som privatliv er dødt.

Det hun viste til er de teknologiske systemene som kartlegger praktisk talt alle handlinger vi foretar oss, fra mobiltelefoner og datatrafikk til kortbruk og overvåkingskameraer. Men det går lenger enn som så.

Forestill deg en verden der roboter på størrelse med en mygg flyr omkring og samler prøver av ditt DNA, eller der dagligvarebutikken utfra handlemønsteret ditt vet at du er gravid før familien din vet om det.

Sophia Roosth, også fra Harvard, sa at etteretningsagenter allerede har fått beskjed om å samle genetisk informasjon om utenlandske ledere for å kunne vurdere sannsynligheten av sjukdom eller beregne antatt levetid.

Vi står ved inngangen til den genetiske McCathryismens tidsalder, sa hun med henvisning til den anti-kommunistiske McCarthyismen i USA på 1950-tallet.

Advarslene fra forskerne ble feid til side av en av de absolutte 0,01%-erne, Eric Schmidt, toppsjef i Google. Han ser for seg med glede en verden med så mange IP-adresser og så mye informasjon at hvert skritt vi tar vil bli registrert.

Det vil være en del av omgivelsene våre hele tida. Tenk deg at du går inn i et rom, og rommet er dynamisk. Og med din tillatelse og alt det der, vil du agere med det som foregår i rommet.

Og Google, Microsoft og de andre datagigantene jobber utvilsomt med dette, uten tvil i nært samarbeid med NSA og Pentagon.

 

KampanjeStøtt oss

7 KOMMENTARER

 1. Google ARPANET

  -der fins et nålevende menneske som kan svar på alt man måtte lure på og litt til. Regina Dugan satt som direktør i Darpa sist periode. Hun byttet stol, etter utvikling av softwaren som hjelper dem ulike plattformene å samarbeide.
  -og sitter nå i ny stilling etter implementering. Jeg ser på henme som en executive producer .. og oss som aktive og passive deltakerer i vår virituelle verden.

  Dette har vi selv betalt for..

 2. “Hvem ville trodd at dette ville bli Storebror og at sombiene ville bli betalende kunder»
  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Tysk-avis-Amerikanere-og-briter-kan-hacke-seg-inn-i-din-smarttelefon-7304239.html#.Uiy8ucYvVG0

  «Enorme datamengder samles inn med verdensomspennende nett:Power Point-fremstillinger viser hvordan programmet XKeyscore ved hjelp av 500 servere spredt rundt i verden samler inn data om «nær sagt alt en bruker gjør på Internett», og lager det i databaser, søkbare på navn, e-post, IP-adresser, region og språk. «
  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Her-er-Edvard-Snowdens-mest-omtalte-avsloringer-7351734.html

  Digital overvåking av både våre privatboliger og fellesområder kunne spart oss for mange arbeidskrefter, som også tekniske maskiner, helt fra «Jennis» tid, kan hjelpe oss til å spare arbeidskrefter og bringe oss nærmere en tid med mer fri tid og arbeidsløshet («»), – som mennesker har lengtet etter i hele historien.

  I stedet lar vi dette bli nok et instrument for å splitte og konstruere motsetninger.
  Vi «diskuterer» overvåking og hacking, men hva gjør vi når vi får vite at NSA står bak? Lager vi en domstol og dømmer de som har gjort innbruddet? Kutter vi all forbindelse med denne røverstaten og begynner å samhandle med andre land istedet? Eller lager en nasjonalstat , siden så mange av våre «allierte» viser seg å være røverhuler?
  Nei, «nasjonalisme er farlig», husk Hitler og Holocaust. Vi vil ikke ha et totalitært samfunn. (?!) Vi er avhengig av de som eier spikeren («») for å lage velstand.
  Og hva er vi ikke villige til å være med på for å få låne denne spikeren; økonomisk krig, militær krig, konstruert «arbeidsløshet» og armod. Etterhvert har de fleste, i denne uforutsigbarheten dette økonomiske systemet gir oss, til og med drømmer om å få sin egen spiker slik at andre skal gjøre arbeidet, både i eget samfunn og samhandel/bytte med andre land.Det gjelder å være «smartest», kjøpe dyrt og selge billig. Vi kan da økonomi? Både «høyrefolk, «venstrefolk», «sosialister » og «kapitalister» har etterhvert «lært seg økonomi». *Jeg er da ikke dum. Og politikk er noe annet. Jeg er både kommunist og kan økonomi, det er ingen motsetning her*.
  Vi har fått en kultur der alle vil lure alle, og kaller det fortsatt et samfunn. – Et ord som på orwelsk vis tappes for innhold og fylles med tomhet eller det motsatte av opprinnelig innhold.
  Er løsningen å slåss politisk, i stadig flere interessegrupper?
  Eller er det på tide å å se at «De som kontrollerer det økonomiske systemet kontrollerer politikken, lokalt og globalt».

  – Og altså etterhvert kontrollerer alle våre samtaler, -mens vi er lokket og lurt til å diskutere «ytringsfrihet».

  • Retting: « Det gjelder å være «smartest», kjøpe dyrt og selge billig» er jo feil.

   Det gjelder å være å være smartest ; KJØPE BILLIG OG SELGE DYRT. Det er dette vi har lært oss. DA blir vi alle rike, – på penger (tall.)

   • Dette innlegget blir litt malplassert når du slettet selve innlegget denne redigeringen var ment il, Steigan.
    Og jeg har dessverre slettet dette innlegget selv, – og/men skjønner ikke hva som var så farlig med disse meningene at de måtte brennes.

 3. Her fant jeg innlegget på nytt. ( og er redigert med siste redigeringspost) Kan du fortelle hvorfor det måtte brennes?

  “Hvem ville trodd at dette ville bli Storebror og at sombiene ville bli betalende kunder»

  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Tysk-avis-Amerikanere-og-briter-kan-hacke-seg-inn-i-din-smarttelefon-7304239.html#.Uiy8ucYvVG0

  «Enorme datamengder samles inn med verdensomspennende nett:Power Point-fremstillinger viser hvordan programmet XKeyscore ved hjelp av 500 servere spredt rundt i verden samler inn data om «nær sagt alt en bruker gjør på Internett», og lager det i databaser, søkbare på navn, e-post, IP-adresser, region og språk. «

  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Her-er-Edvard-Snowdens-mest-omtalte-avsloringer-7351734.html

  Digital overvåking av både våre privatboliger og fellesområder kunne spart oss for mange arbeidskrefter, som også tekniske maskiner, helt fra «Jennys» tid, kan hjelpe oss til å spare arbeidskrefter og bringe oss nærmere en tid med mer fri tid og arbeidsløshet («»), – som mennesker har lengtet etter i hele historien.
  I stedet lar vi dette bli nok et instrument for å splitte og konstruere motsetninger.
  Vi «diskuterer» overvåking og hacking, men hva gjør vi når vi får vite at NSA står bak? Lager vi en domstol og dømmer de som har gjort innbruddet? Kutter vi all forbindelse med denne røverstaten og begynner å samhandle med andre land istedet? Eller lager en nasjonalstat , siden så mange av våre «allierte» viser seg å være røverhuler?
  Nei, «nasjonalisme er farlig», husk Hitler og Holocaust. Vi vil ikke ha et totalitært samfunn. (?!) Vi er avhengig av de som eier spikeren («») for å lage velstand.
  Og hva er vi ikke villige til å være med på for å få låne denne spikeren; økonomisk krig, militær krig, konstruert «arbeidsløshet» og armod. Etterhvert har de fleste, i denne uforutsigbarheten dette økonomiske systemet gir oss, til og med drømmer om å få sin egen spiker slik at andre skal gjøre arbeidet, både i eget samfunn og samhandel/bytte med andre land.Det gjelder å være «smartest», kjøpe billig og selge dyrt. Vi kan da økonomi? Både «høyrefolk, «venstrefolk», «sosialister » og «kapitalister» har etterhvert «lært seg økonomi». *Jeg er da ikke dum. Og politikk er noe annet. Jeg er både kommunist og kan økonomi, det er ingen motsetning her*.
  .
  Vi har fått en kultur der alle vil lure alle, og kaller det fortsatt et samfunn. – Et ord som på orwelsk vis tappes for innhold og fylles med tomhet eller det motsatte av opprinnelig innhold.
  Er løsningen å slåss politisk, i stadig flere interessegrupper?

  Eller er det på tide å å se at «De som kontrollerer det økonomiske systemet kontrollerer politikken, lokalt og globalt»
  Og altså etterhvert kontrollerer alle våre samtaler, -mens vi er lokket og lurt til å diskutere «ytringsfrihet».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.