Når de rike planlegger framtida bør vi skjerpe oss

10
Soros og Schäuble på World Economic Forum

Når de rike planlegger framtida bør vi skjerpe oss

Milliardærklubben World Economic Forum planlegger framtida for oss. På deres årlige møte i januar 2015 diskuterte de blant annet temaet Gjenopplading av Europa. De som innledet om dette var finansministrene fra Storbritannia og Tyskland, økonomiministeren fra Spania, sentralbanksjefen i Italia – og hvem ellers – spekulant og multimilliardær George Soros.

Det er klart disse herrene var de rette til å snakke om hvordan Europa skulle komme i gang igjen; George Osborne, som bestyrer den brutale nedskjæringspolitikken mot de fattige i Storbritannia, Wolfgang Schäuble, som har vært med på å drive tyske reallønner kraftig nedover og som har vært med på å tvinge Hellas i kne, Luis de Guindes Jurado, tidligere rådgiver i Lehman Brothers, og som bestyrer et Spania med over 50% ungdomsarbeidsløshet og djup nød, og selvsagt også Ignazio Visco fra il bel paese, som har vært i stagnasjon i hele dette århundret.

Og den virkelige æresgjesten var naturligvis spekulanten Soros, som har vært med på å finansiere statskuppet i Kiev og som nylig skrev en artikkel der han krevde at Europa bør tillate seg større underskudd på statsregnskapene for å ruste opp til en krig mot Russland! Han oppfordrer til at EU må bruke skattebetalernes penger til å gi Ukraina en kreditt på 20 milliarder dollar – med løfte om mer  – for å sette landet i stand til å føre krig mot sin nabo i øst. I en artikkel skrevet for Project Syndicate skriver finansspekulanten at «Alle tilgjengelige ressurser må settes inn på krigsanstrengelser, også hvis det fører til underskudd på statsbudsjettene.»

Disse herrene var det altså som skulle stake ut milliardærenes vei ut av Europas krise. Og de snakket alle om reform, som er kodeord for mer privatisering, mindre reguleringer av arbeidsmarkedet og mindre kontroll med kapitalen. Vi vet hva vi har å vente fra den kanten.

Jeg synes det mest betegnende på hele seminaret var navnet på møtelederen. Han heter Geoff Cutmore.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


10 KOMMENTARER

  1. Det som er mest skremmende er alle likhetstegnene mellom : kapitalisme = imperialisme = nasjonaløkonomi = verdensøkonomi = krig. Avhengighetsforholdet mellom disse er total. Kapitalismen kan ikke lenger eksistere uten krig, med alle konsekvenser dette har for menneskeheten og miljøet.

  2. Jeg må spørre; Er ideen hos mange på venstresiden og andre også!, at noen få rike kapitalister (kanskje knyttet til Mont Pelin Society) er skyld i alt som skjer av elendighet i vår verden?

    • Jeg kan ikke svare for venstresida, bare for meg sjøl. Det enkle svaret er nei. Det har skjedd elendighet til alle tider, og vil sikkert også skje i framtida. Men konkret og praktisk: Det er en svært liten gruppe mennesker, ca. 0,01% av menneskheten som kontrollerer det meste av kapital og eiendom, og som rår over krig og fred. Krigslobbyen er veldig sterk, og det er de samme selskapene som eier de store bankene som også eier storundustrien, deriblant våpenindustrien. Denne gruppe har kjøpt seg de fleste kongressmedlemmene i USA og parlamentarikere i mange land. Jeg jobber konkret med å kartlegge deres makt, og på bloggen her finner du en del av det arbeidet jeg har gjort. Når Obama har bombet sju land på fem år, så har det forbindelse med disse maktforholda. En mann som George Soros har så stor økonomisk makt at man skal ta det alvorlig når han krever at EU gir 20 milliarder dollar til Ukraina for å krige mot Russland.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.