Når de rike planlegger framtida bør vi skjerpe oss

0
Soros og Schäuble på World Economic Forum

Når de rike planlegger framtida bør vi skjerpe oss

Milliardærklubben World Economic Forum planlegger framtida for oss. På deres årlige møte i januar 2015 diskuterte de blant annet temaet Gjenopplading av Europa. De som innledet om dette var finansministrene fra Storbritannia og Tyskland, økonomiministeren fra Spania, sentralbanksjefen i Italia – og hvem ellers – spekulant og multimilliardær George Soros.

Det er klart disse herrene var de rette til å snakke om hvordan Europa skulle komme i gang igjen; George Osborne, som bestyrer den brutale nedskjæringspolitikken mot de fattige i Storbritannia, Wolfgang Schäuble, som har vært med på å drive tyske reallønner kraftig nedover og som har vært med på å tvinge Hellas i kne, Luis de Guindes Jurado, tidligere rådgiver i Lehman Brothers, og som bestyrer et Spania med over 50% ungdomsarbeidsløshet og djup nød, og selvsagt også Ignazio Visco fra il bel paese, som har vært i stagnasjon i hele dette århundret.

Og den virkelige æresgjesten var naturligvis spekulanten Soros, som har vært med på å finansiere statskuppet i Kiev og som nylig skrev en artikkel der han krevde at Europa bør tillate seg større underskudd på statsregnskapene for å ruste opp til en krig mot Russland! Han oppfordrer til at EU må bruke skattebetalernes penger til å gi Ukraina en kreditt på 20 milliarder dollar – med løfte om mer  – for å sette landet i stand til å føre krig mot sin nabo i øst. I en artikkel skrevet for Project Syndicate skriver finansspekulanten at «Alle tilgjengelige ressurser må settes inn på krigsanstrengelser, også hvis det fører til underskudd på statsbudsjettene.»

Disse herrene var det altså som skulle stake ut milliardærenes vei ut av Europas krise. Og de snakket alle om reform, som er kodeord for mer privatisering, mindre reguleringer av arbeidsmarkedet og mindre kontroll med kapitalen. Vi vet hva vi har å vente fra den kanten.

Jeg synes det mest betegnende på hele seminaret var navnet på møtelederen. Han heter Geoff Cutmore.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.