Rekordmye drivhusgasser i atmosfæren og i havet

0

Rekordmye drivhusgasser i atmosfæren og i havet

Mengden drivhusgasser i atmosfæren nådde et nytt rekordnivå i 2013 med en særlig stor økning av karbondioksid, melder Verdens meteorologiske organisasjon (WMO) i sin årlige Greenhous Gas Bulletin. Rapporten viser at det er enda større grunn til å få til internasjonal reduksjon av utslippene av drivhusgasser for å unngå alvorlige klimaforandringer.

Rapporten viser nivået på drivhusgassene i atmosfæren økte med 34% mellom 1990 og 2013. I 2013 var CO2-nivået i atmosfæren 142% over førindustrielt nivå (1750) og for metan og nitrogenoksid var det henholdsvis 253% og 121%.

Nettverket Global Atmosphere Watch (GAW) viser at CO2-nivået økte mer mellom 2012 og 2013 enn noe annet år siden 1984. Generalsekretær Michel Jarraud sier:

Vi vet uten tvil at klimaet forandrer seg og at været blir mer ekstremt på grunn av menneskelig aktivitet, slik som å forbrenne fossilt drivstoff. Rapporten viser at CO2-nivået slett ikke faller, men sist år økte mer enn noen gang på tretti år. Vi må bryte denne trenden gjennom å få til betydelige utslipp raskt. Vi har svært lite tid på oss.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.