NATO ruster opp Kiev til ny krig i øst

0

NATO ruster opp Kiev til ny krig i øst

Kiev-juntaen led et forferdelig nederlag under kampene i Øst-Ukraina, og Petro Porosjenko hadde ikke noe annet valg enn å gå med på den våpenhvilen Vladimir Putin hadde foreslått. Et av de viktigste punktene i avtalen var at Kiev-styrkene skulle slutte å bombe byene i Øst-Ukraina.

Våpenhvileavtalen kom på et tidspunkt da juntaens styrker var i full oppløsning og separatistene var på offensiven. Derfor har det vært stor misnøye blant en del av separatistene med denne avtalen.

Også i Kiev har misnøyen vært stor. Julia Timosjenko og Oleh Tiahnybok fra Svoboda kaller avtalen  «et forræderi». USA håndplukkete statsminister Arsenij «Yats» Jatsenjuk har også gitt klart uttrykk for at han misliker avtalen.

Nå viser det seg at NATO har brukt våpenhvilen til å sende inn nye og bedre våpen til Kiev-juntaen og at Kiev-styrkene har fått tid til å omgruppere. Derfor er det mange som regner med at krigen vil blusse opp igjen, kanskje enda villere enn før. Ukrainas forsvarsminister Valeriy Heletey sa 13. september at nye NATO-våpen er på vei. Han sa at han ikke kunne avsløre hvilke NATO-land som hadde sendt dem. Og grunnen til det er at NATO offisielt har sagt at organisasjonen bare vil sende «ikke-dødelig» assistanse.

Derfor er det all grunn til å tro at våpenhvilen ikke vil holde og at Kiev-juntaen vil fortsette å bombe, slik de har gjort i Donetsk. Helt fra mai har det vært CIA-rådgivere i Kiev som har styrt de ukrainske styrkenes krigføring. Det at de ikke har lykkes med å knekke separatistene til nå, gjør dem antakelig bare enda mer innstilt på å rive seieren ut av kjeften på nederlaget.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelRekordmye drivhusgasser i atmosfæren og i havet
Neste artikkelAzov-bataljonen vil ha statskupp i Kiev og sette inn en diktator
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).