”EU köper olja av Islamiska staten”

1

”EU köper olja av Islamiska staten”

Den svenske avisa Proletären skriver:

Extremisterna i Islamiska staten (IS) drar in stora pengar på att sälja syrisk och irakisk olja. Det är en plundring med många inblandade. Bland de som köper oljan och bidrar till terrorn finns flera EU-länder. Det säger EU:s ambassadör i Irak Jana Hybaskova.

ekämpandet av Islamiska staten behandlades på ett möte med EU-parlamentets utrikeskommitté i Bryssel 2 september. Jana Hybaskova, EU:s ambassadör i Irak sedan 2011, uttryckte den bestämda uppfattningen att ”oljan är nyckelfrågan”.

Jana Hybaskova är inte den enda som lyfter fram pengarnas roll för Islamiska statens framgångar. De dagliga miljoninkomsterna från oljeexporten har varit och är avgörande för skapandet av det islamistiska kalifatet i delar av Syrien och Irak.

På denne handelen tjener IS 3 millioner dollar om dagen.

Denne profitten er kanskje ikke nok til å drive en islamsk stat, men det er plenty til å drive terror for.

Og både EU og Tyrkia har løyet om dette i forsøk på å skjule at de faktisk er med på å finansiere Den islamske staten.

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.