Stø kurs mot stupet

0

Stø kurs mot stupet

Den som bare har hatt norske medier å orientere seg med tror sikkert fortsatt på den amerikanske energirevolusjonen, den som skulle gjøre USA selvforsynt med olje og gass.

Faktum er at skifergassen og -oljen er dyr å utvinne. Og nå tråkker oljeselskapene over hele verden på bremsen i følge Dagens næringsliv:

 Kostnadene har steget så mye at en oljepris på 100 dollar ikke er nok for å opprettholde inntjening og drift.

Siden 2005 har er verdens investering i oljerigger på 114 milliarder dollar. Verdens samlede riggflåte har økt med 53 prosent. Men produksjonen av olje offshore sunket fra 24 millioner fat per dag til 22,5 millioner fat per dag.

Det er altså stø kurs mot stupet.

Forrige artikkel«Rasende bulgarere misfornøyde med EU-medlemskap»
Neste artikkelMonstruöst hyckleri om Ukraina
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).