Monstruöst hyckleri om Ukraina

0

Åsa Linderborg: Vi behöver en tredje ståndpunkt

Åsa Linderborg skriver i Aftonbladet:

I svensk debatt och nyhetsbevakning ter sig frågan om Ukraina rätt enkel. Russofobin bestämmer infallsvinklar och faktaurval: det är Ryssland som är roten till det onda, medan den västvänliga oppositionen vägleds av en fram till nu uppdämd frihetslängtan. Man noterar att några högerextremister nästlat sig in bland de rättfärdiga, men det anses inte vara så mycket att orda eller bråka om.

Og hun fortsetter:

Jag är ingen putinista och kommer aldrig att bli. … Men när Putin jämförs med Hitler blir jag beklämd över historielösheten.

Jeg kan trøste Linderborg med én ting: Her er Norge og Sverige ganske like. (Hvis nå det er en trøst.)

Forrige artikkelStø kurs mot stupet
Neste artikkelSnikskytterne på Maidan bestilt av Maidan-ledere?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).