Vesten støtter «væpna revolusjon»…

0

…så lenge den gjennomføres av nazister som i Ukraina eller av jihadister som i Syria. EU og USA bærer et betydelig ansvar for å ha utløst noe som mer og mer likner en borgerkrig i Ukraina. Deres åpne og skjulte arbeid for å styrte en folkevalgt regjering ved hjelp av høyreekstremister og regelrette nazister kan ikke oppfattes på noen annen måte. Når nazister setter fyr på regjeringsbygninger og dreper for fote, vender Carl Bildt & co det blinde øyet til og gir regjeringa i Kiev eneansvaret for volden.

«Slår de ned opprøret blir det borgerkrig»

Andrei Tarasenko fra Ukrainas Pravy sektor sa 24.01.2014 at dersom opprørspolitiet slår ned demonstrasjonene på Uavhengighetsplassen, «blir det en massakre, og da vil geriljakrigen begynne». Pravy (høyre) sektor, er Ukrainas ytterste høyre. De synes nazistene i Svoboda er for liberale. Carl Bildt twitret 19.2.2014 at EU er klar for sanksjoner mot dem som står bak volden i Kiev. Det var tydeligvis ikke Tarasenko han hadde i tankene. ukraina væpnet opprør Det er forferdelige scener som utspiller seg i Kiev i disse dager. Folk på begge sider slaktes ned. Men det er svært hyklersk av Carl Bildt og de andre EU-toppene å late som om de ikke har noe ansvar, når de i månedsvis, hvis ikke lenger, har finansiert, trent og oppfordret det ekstreme høyre til å styrte Ukrainas regjering. Det folk som Tarasenko ønsker seg er å skape et Gaddafi-øyeblikk, altså framprovosere så grove voldshandlinger som blir overført på TV at selv snille liberalere vil kreve NATO-intervensjon.

USAs plan for regimeskifte

I sin herostratisk berømte «Fuck the EU!»-telefonsamtale avslørte USAs viseutenriksminister Victoria Nuland USAs konkrete plan for å erstatte Ukrainas valgte regjering med ei regjering bygd på «the big three», de tre store, som Nuland sier. Og hvem er de? Det er leder av Fedrelandsforbundet, Arseniy Yatseniuk, leder av Reformalliansen (UDAR) Vitali Klitschko og Svoboda-leder Oleh Tiahnybok. Nuland sier at USA vil ha Yatseniuk som ny regjeringssjef og de to andre som en del av koalisjonen, men utenfor regjeringa. «Han må snakke med Klitschko og Tianhnybok fire ganger i uka,» sa Nuland for å understreke hvor tett de må samarbeide. Ekstra avslørende var måten hun omtalte Ban Ki-moon på, der han ble tildelt rollen å skulle «lime sammen» den løsninga USA ville ha.

USA har investert 5 milliarder dollar i regimeskifte

Victoria Nuland har også avslørt at USA har gitt 5 milliarder dollar til opposisjonen i Ukraina for å trekke landet over til Vesten. Dette er penger som er gått via USAID, National Endowment for Democracy, the International Republican Institute, the National Democratic Institute for International Affairs og Freedom House, som alle er CIA-organisasjoner. CIA samarbeider med George Soros og hans Open Society Foundation, som i Ukraina kalles The International Renaissance Foundation og har hovedkvarter i Kiev. Det er denne stiftelsen som har finansiert Spilna Sprava og en lang rekke andre såkalte NGOs (non-governmental organisations) i Ukraina.

Klitschko er Tysklands mann

Det er ingen hemmelighet i Tyskland at regjeringa der ser på Vitali Klitschko som Ukrainas neste president. Angela Merkel har hatt en rekke møter med Klitschko. Klitschkos parti UDAR ble nylig tatt opp i den europeiske alliansen av konservative partier EPP (der Merkels CDU og Carl Bildts Moderaterna er med). Kadre fra UDAR blir trent opp av EPPs folk i Brussel og Budapest, og Konrad-Adenauer-Stiftung skal også spille en viktig rolle i følge Der Spiegel, både praktisk og finansielt. Så USA og Tyskland har hver sin kandidat til lederjobben i Ukraina, så der er det litt friksjon, men de er skjønt enige om å styrte den folkevalgte regjeringa og sette inn en marionettregjering.

Godta EUs krav, ellers…

Med 381 mot 2 stemmer (!) vedtok Representantenes hus i USA 10.2.2014 en full tilslutning til utenriksdepartementets regimeendringspolitikk i Ukraina. Huset vedtok at «demonstrantene har konsekvent uttrykt sin støtte til demokrati, menneskerettigheter …og tettere tilknytning til Europa». At nazistene har spilt en ledende rolle og at de til dels har grepet til ekstrem vold blir ikke nevnt. USA forlanger at Ukraina gjør som demonstrantene krever, ellers vil Ukraina bli utsatt for sanksjoner. Man innfører dermed et interessant prinsipp som Occupy Wall Street snarest bør prøve ut.

USAs mål er å legge Ukraina under seg, skriver Ron Paul Institute, som i en skarpsindig kommentar til USA og EUs maktspill i Ukraina skriver:

Det tilsynelatende målet for USAs politikk i Ukraina er å sette igang igjen den kalde krigen og innsette en regjering skapt av USA i Kiev, og at denne regjeringa underskriver en assosierigsavtale med EU som inkluderer NATO-språket og gjennom det effektivt skyver Berlinmuren fram mot portene til Moskva og Sant Petersburg.

Men hva om Russland ikke blunker denne gangen?

Tyskland vil ha Lebensraum, tilbyr ingenting

Det som utløste opprøret i Kiev var at Ukrainas regjering avviste assosiasjonsavtalen med EU, som landet hadde forhandlet om lenge. Som en del av assosiasjonsavtalen skulle de inngå noe som er kalt EU-Ukraine Deep and Comprehensive Free Trade Area. Denne avtalen gir ikke Ukraina noe som helst. Derimot vil den legge Ukraina fullstendig åpent for å bli konkurrert over ende av tysk industri. Samtidig som Ukrainas ressurser vil legges åpent for grabbing. Ukrainas forbrukere ville umiddelbart merke at EU krever fjerning av energisubsidiene. Tyskland har gjennom hele det tjuende århundre ønsket å legge Ukraina under seg. Hitler ville ha Lebensraum i Ukraina. Han ville ha matjorda, naturressursene og slavearbeidskraft. EUs assosiasjonsavtale er ikke noe annet enn den moderne utgaven av Lebensraum.

EU har ingenting å tilby Ukraina, og gjør det heller ikke.

Landet skal få lov til å underlegge seg IMF, skjære ned på offentlige utgifter og subsidier og overta 350 EU-lover og 200.000 EU-beslutninger som vil omfatte alt fra store strukturomlegginger ned til hva slags skruer som skal brukes på veiskilt.

Nazirepublikk i Vest-Ukraina?

De siste nyhetsmedlingene går ut på at opprørerne har tatt kontrollen over regjeringsbygninger og politistasjoner over hele Vest-Ukraina. Dette er områder der nazipartiet Svoboda er største eller nest største parti. Hvis nyhetsmeldingene er sanne, skal maktfordelinga i Ukraina nå se omtrent slik ut (20.02.2014): ukraina kart_edited-1 Les også: «Ennå er ikke Ukraina dødt!» og

Vesten samarbeider med nazistene i Ukraina

Forrige artikkelDramatisk økning av jordskjelv i Oklahoma
Neste artikkelSosialdemokratene og de konservative i EU 97,1% enige
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).