Dramatisk økning av jordskjelv i Oklahoma

0

Dramatisk økning av jordskjelv i Oklahoma

Oklahoma opplever en dramatisk økning i antall jordskjelv. Det siste året har antallet jordskjelv vært så stort at forskerne begynner å lure på om de har sammenheng med oljebransjens fracking.

The US Geological Survey har funnet ut at mellom 1975 og 2008 har Oklahoma hatt mellom ett og tre jordskjelv med størrelse 3,0 på Richters skala. I årene 2009 til 2013 derimot har gjennomsnittet vært 40 slik skjelv.

I de første to månedene av 2014 har det allerede vært 25 slike skjelv, så i år blir det satt en rekord uten sidestykke.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel«Slår de ned opprøret blir det borgerkrig»
Neste artikkelVesten støtter «væpna revolusjon»…
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).