Politiet svindlet domstolene

3

(Leserinnlegg i Klassekampen 21.12.2013)

I boka En folkefiende forteller jeg en historie fra virkeligheten som kunne ha vært tatt ut av en spionroman. Det er en grell historie om de hemmelige tjenestene i Norge, og den reiser svært alvorlige prinsippspørsmål.

Jeg har lenge lurt på hvorfor politiet har fascistsymbolet fasces i emblemet sitt.

På side 278 til 282 legger jeg fram dokumentasjon som viser at Politiets etterretningstjeneste samarbeidet med den hollandske etterretningsorganisasjonen Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) om å produsere falske bevis om angivelig utenlandsk finansiering av AKP(m-l), som så ble brukt til å få domstolen til å fatte vedtak om telefonavlytting av mange norske borgere og organisasjoner, samt av Oktober forlag og avisa Klassekampen.

Det som er nytt i denne dokumentasjonen, er ikke avlyttinga som sådan, men det faktum at politiet har lagt fram falske beviser for retten og fått domstolen til å fatte vedtak på forfalsket grunnlag. Dette kompromitterer retten og det kompromitterer domstolens uavhengighet. Politiet har opptrådt som stat i staten. For å ramme kommunister og andre radikalere, har politiet satt seg over domstolen og krenket den. Dette er en forbrytelse mot Norges stat, som det etter min mening er Riksadvokatens plikt å etterforske og eventuelt sørge for at de ansvarlige stilles for retten.

Ifølge vår forfatning er dommerne uavhengige i avgjørelsen av den enkelte sak. Dommerne kan ikke instrueres i sin domsutøvelse, og Høyesteretts avgjørelser kan ikke overprøves av andre myndigheter. Når en etat som politiet forfalsker bevis for å forlede domstolen, og det attpåtil gjøres i hemmelig rett, slik at forfalskningen ikke kan avsløres, så etablerer politiet seg som en stat i staten.

Riksadvokaten har svart. I brev av 28.10.2013 skriver Tor-Aksel Busch at «Forholdet som er omtalt er en mulig overtredelse av straffelovens § 168. Bestemmelsen har en strafferamme på åtte års fengsel.»

Tor-Aksel Busch sier likevel at han ikke vil etterforske en eventuell forbrytelse, fordi den er foreldet. Men her gjør han det svært enkelt for seg. For det første betrakter han dette som en forbrytelse som eventuelt er gjort av én person og for det andre ser han bort fra det konstitusjonelle. Men her dreier det seg ikke om en person som har lagt fram falsk bevis for retten. Her dreier det seg om at politiet som etat, systematisk og langvarig, har ført retten bak lyset for å sikre en urettmessig dom. Det er det Riksadvokaten skulle tatt tak i, og da er det er spørsmål om det finnes foreldelse. Jeg har påvist at dette ble gjort på søttitallet. Men det er aldri blitt tatt noe oppgjør med det. Hvem vet om det fortsatt pågår?

 

Pål Steigan

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

 1. Nyhetsspeilet gjennomgår her seks av Norgeshistoriens alvorligste kriminalsaker med fokus på én person som har hatt befatning med dem alle: Riksadvokat Tor-Aksel Busch.

  63-årige Busch er leder for påtalemyndigheten i rettsvesenet. Påtalemyndigheten bestemmer hvilke alvorlige saker som skal fremmes som straffesaker.

  Busch ble utnevnt til statsadvokat i 1981 bare 7 år etter at han var nyutdannet jurist. Han ble assisterende riksadvokat i 1987 og overtok selve riksadvokat-embetet i 1997. Busch har nå vært rettsNorges fremste maktutøver i hele 16 år. Riksadvokatembetet er av mystiske grunner ikke en åremålsstilling med for eksempel 4 eller 6 års varighet, med mulighet for max en periode med forlengelse slik tilfellet er med andre statlige toppstillinger.

  De 6 alvorlige kriminalsakene er:
  1. Spionsaken mot Arne Treholt (1985)
  2. Dødsbrannen ombord på skipet Scandinavian Star (1990)
  3. Drapene på Orderud Gård (1999)
  4. 22. juli terroren (2011)
  5. Anmeldelsen mot Eskil Pedersen for ikke å ha hjulpet ungdommer i livsfare (2011)
  6. Anmeldelsen mot norske regjeringsmedlemmer for krigsforbrytelser «2011»:http://www.nyhetsspeilet.no/2013/05/bestyrer-riksadvokat-tor-aksel-busch-retts-norge-som-en-mafioso/

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.