Hva er CommonPass og hvorfor skal vi være på vakt?

0
CommonPass

CommonPass er et prosjekt som er utviklet av milliardærklubben World Economic Forum og The Rockefeller Foundation. Det tar sikte på å være en elektronisk dokumentasjon av brukernes covid-19 status og er ment brukt ved grensepasseringer, eller som det heter på nettsida deres:

For at global reise og handel skal komme tilbake til nivået før pandemien, trenger de reisende en sikker og verifiserbar måte å dokumentere sin helsestatus på når de reiser og krysser grenser. Land må være i stand til å stole på at en reisendes status ved en COVID PCR-test eller vaksinasjon administrert i et annet land er gyldig. Land vil også trenge fleksibiliteten til å oppdatere kravene til helseskjerming når pandemien utvikler seg og vitenskapen utvikler seg. Flyselskaper, flyplasser og andre interessenter i reisebransjen vil trenge det samme.

Det er altså en app som henter ut brukerens helsedata i en form som kan presenteres på en mobiltelefon i form av en maskinlesbar informasjon. Så snart dette blir allmennt tilgjengelig, ligger det snublende nær å gjøre det obligatorisk, altså et globalt, digitalt covid-pass.

Og dataene i bunnen er basert på PCR-tester, som er alt annet enn pålitelige.

The Commons Project skriver at 350 ledere fra offentlig og privat sektor i 52 land allerede er i gang med å «lage et rammeverk for sikker grensepassering».

Her merker vi hvordan World Economic Forum tar overnasjonal styring i å tre en spesiell teknologisk løsning nedover hodene på folk på tvers av alle politiske kontrollmekanismer som måtte finnes. Og vi aner konturene av deres «fjerde industrielle revolusjon» der vi alle skal være sporbare og digitaliserte. Og det er enormt store kapitalinteresser som står bak. Hva kan gå galt?

Forrige artikkel– Ikke belegg for å stenge treningssentrene
Neste artikkelKrisa, naturen og løsninger fra grasrota
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).