Streik i IKT-bransjen

0
EL og IT Forbundet tar ut 319 medlemmer i streik fra arbeidstids start torsdag morgen. Foto: El og It-forbundet / Knut Viggen

EL og IT Forbundet tar ut 319 medlemmer i sju IKT-bedrifter i streik fra torsdag morgen, skriver Fri fagbevegelse.

Avisa skriver videre:

Den 25. og 26. juni pågikk mekling mellom EL og IT Forbundet og Abelia på IKT-overenskomsten. To timer på overtid meldte EL og IT Forbundet til Riksmekleren at det ikke var mulig å komme til enighet.

  – Vi streiker for en anstendig lønn for alle på tariffavtalen, heving av minstelønna og medbestemmelse ved beredskapsvakter, sier forbundssekretær og leder av EL og ITs forhandlingsutvalg Geir Aasen.

  Birgit Abrahamsen, direktør for arbeidsrett i Abelia, sier til NTB at det har vært krevende forhandlinger, men at de håpet å komme til enighet.

  – Dessverre var kravene fra El og IT Forbundet urimelig høye, og vi beklager at dette har endt med at de går ut i streik, sier Birgit Abrahamsen, direktør arbeidsrett i Abelia.

  LES: Truer med streik hos Komplett, Telia og Geomatikk

  Det er store lønnsforskjeller i IKT-bransjen. Mange tjener bra, men ikke alle. Minstelønna for arbeidere uten fagbrev på overenskomsten er drøye 358.000 kroner i året.

  – Det er ikke en anstendig lønn – særlig med de prisene og det rentenivået vi har levd under de siste par årene. Vi har forsøkt å få arbeidsgiverne med på å løfte medlemmene som tjener minst på avtalen gjennom heving av minstelønna og et ordentlig lønnstillegg, men avstanden er for stor, sier Aasen i en uttalelse som er gjengitt på nettsidene til forbundet.

  Forrige artikkelItalias Meloni langer ut mot «den byråkratiske og invaderende giganten EU»
  Neste artikkelCNN: Full panikk blant Demokratene etter debatten mellom Trump og Biden