Har Macron tent lunta for ei ny gjeldskrise i eurosonen?

0
Bildet er manipulert. Alle skjønner at Macron ikke ville befinne seg i nærheten av en krigssone.

Frankrike er på vei mot en finanskrise som kan ødelegge eurosonen, skrev The Telegraph 14. juni. Rothschilds gutt kom inn fra sidelinja. Han gjorde en lynkarriere i bankhuset Rothschild før han gjorde en tilsvarende lynkarriere i politikken. Han er utdannet ved det franske eliteuniversitetet ENA, École nationale d’administration, som er rugemaskin for franske toppolitikere, toppsjefer og byråkrater. Da han stilte som kandidat til presidentvervet i Frankrike hadde han en karriere av tynn luft. Han lovte å bringe tilbake den franske gloire og gjøre det til et kraftsenter i europeisk politikk.

Han har oppnådd alt annet. De gamle koloniene i Afrika kaster ut franske styrker og frigjør seg fra slavelenker fra kolonitida. I EU er Frankrike en skygge av hva det var og Macrons forsøk på å være kriger i Ukraina gjør ham patetisk. Massiv immigrasjon av afrikanske muslimer har skapt en bombe som bare venter på å eksplodere og landets økonomi ligger på sotteseng.

Macron led da også et katastrofalt nederlag i EU-parlamentsvalget. Det reagerte han på ved å ulyse et kjapt nyvalg. Han hadde ikke behøvd det, men han ville vise styrke og lederskap og satte hele formuen på rødt i det politiske kasinoet.

Telegraph kommenterer:

Mens støvet legger seg er ett poeng allerede klart. Uansett hva den planen var, har den slått spektakulært tilbake. Mens avkastningen på Frankrikes massive gjeld er økende, og aksjer krasjer, har Macron tent lunta på en gjeldskrise i eurosonen – og han vil ikke være i stand til å slukke den.

Dette var ikke resultatet han var ute etter. I valget til Europaparlamentet falt Macrons sentristiske renessanseparti til bare 14,6 prosent av stemmene, mens Marine Le Pens National Rally (RN) tok mer enn 30 prosent. Macron har nå utskrevet et parlamentssvalg, avholdt over to runder, med den endelige avstemninga 7. juli.

Det ser sikkert ut til at han vil tape, med meningsmålinger som viser at Nasjonal Samling er en hårsbredd unna et absolutt flertall, og med en samlet venstreside på andreplass, og Macrons sentrister rykket ned til tredje. Noen meningsmålinger viser faktisk at Renaissance er redusert til 40 eller 50 seter. Det ville være en ydmykelse for Macron, og vil dømme ham til å halte seg gjennom et par elendige år eller å trekke seg slik Charles De Gaulle gjorde i 1969.

Skyhøy gjeld

Macron (ENS) på tredjeplass

Venstresida forsøker å gjenskape en historisk suksess fra 1930-tallet ved å samle seg som Nouveau Front National, NFR.

EU criticizes France for excessive debt, putting pressure on Macron during election campaign

France’s soaring debt problem could lead to calls to leave the EU, a top bank warns

Forrige artikkelMediehype og militære tabber: Den britiske rollen i Gaza
Neste artikkelKatastrofeuke for USAs diplomati