WHO gikk på en smell, men har ikke tenkt å gi seg

0

Det var et stort nederlag for WHO da de måtte innrømme at de ikke klarte å hale i land pandemiavtalen i denne omgangen. Men som vi varslet da vi meldte om dette:

Det at WHO mislyktes med å kuppe gjennom en pandemiavtale er en stor seier for motstanden. Men slapp ikke av. Et norsk ordtak sier at «det er mange måter å flå en rev på». De kreftene som står bak dette har mange måter å fortsette den samme agendaen på. De vil ikke gi seg. De ønsker å etablere et globalt diktatur, sånn eller slik.

Manipulasjonene er i full sving

Reuters skriver:

«Selvfølgelig ønsker vi alle at vi hadde vært i stand til å oppnå enighet om avtalen i tide til denne helseforsamlingen, og krysse målstreken», sa generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus i sin åpningstale.

«Jeg er fortsatt trygg på at dere fortsatt vil gjøre det, for der det er en vilje, er det en vei. Jeg vet at det er en felles vilje blant dere til å få dette gjort».

En høytstående embetsmann i amerikansk administrasjon sa at Washington forble forpliktet til prosessen, men estimerte ytterligere 1-2 år med samtaler. «Det er mye frustrasjon», sa hun. En helsediplomat sa at reformer av prosessen ble vurdert, samt en forlengelse på mellom 5-24 måneder.

Forhandlinger pågår fortsatt for en oppdatering av eksisterende helseregler for utbrudd, og forhandlere sier at en avtale er nær, inkludert et nytt lagdelt system med varsling etter kritikk at WHO var for treg til å erklære en COVID-nødsituasjon.

Lawrence Gostin, en professor ved Georgetown Law i Washington D.C. involvert i forhandlingene, sa at resultatet var en «skammelig abdikasjon av politisk ledelse», men ga uttrykk for tillit til at reformene ville passere denne uken.

«De har en enorm potensiell verdi for å gjøre verden tryggere og mer rettferdig», sa han til Reuters.

Dette viser at de som står bak dette forsøket på et globalt kupp ikke har tenkt å gi seg. Når de snakker om å gjøre verden «tryggere» og «mer rettferdig», så vet du at de har noe helt annet i tankene. Dette er salgspitch.

IHR-arbeidsgruppa har nettopp gitt ut foreslåtte endelige endringer datert 27. mai 2024. Alt markert med grønt er avtalt. (Se nedenfor.) Det er blitt enighet om at hvert signaturland skal ha en «nasjonal IHR-myndighet» og «Den nasjonale IHR-myndigheten skal koordinere gjennomføringen av disse forskriftene innenfor jurisdiksjonen til parten». Regjeringene godtar endringer i friheten din i hemmelighet og vil nå ikke kunne debattere i parlamentet.

Enige om endringer i IHR

WHO er enige om en serie endringer i IHR (De internasjonale helsereguleringene). Det er ganske trolig at de kommer til å klippe dem ut av arbeidsdokumentet som ligger vedlagt i løpet av uka og vedta disse endringene. IHR (i motsetning til Pandemiavtalen) kan vedtas skritt for skritt. Litt i år og litt mer i 2025. 

WHO Member States agree to share outcomes of historic IHR, pandemic agreement processes to World Health Assembly

Forrige artikkelStoltenberg: «Nato-våpen kan brukes mot russisk territorium»
Neste artikkelJohn Pilger om krigen i Ukraina