Slovakiske medier antyder en ukrainsk forbindelse til attentatet mot Robert Fico

0
Statsminister Robert Fico ble fløyet til akuttsjukehus umiddelbart etter attentatet. Innfelt: Robert Fico. / Foto: aktuality.sk

En attentatmann lyktes i å skyte Slovakias statsminister Robert Fico 15. mai og en stund svevde Fico mellom liv og død. Men legene reddet livet hans og det meldes at Fico både har overlevd og klarer å snakke igjen.

Drapsforsøk mot Slovakias statsminister Robert Fico

Og nå har slovakisk presse benyt å stille spørsmål om det var en ukrainsk forbindelse til attentatet.Det går fram både i aktuality.sk og i sia-news.com. Sistnevnte skriver:

«Skuddene ble rettet mot russisk-slovakiske forhold»

Den slovakiske statsministeren Robert  Fico ble offer for et attentat 15. mai. Politikeren ble skutt under et besøk i byen Handlová, han er i alvorlig tilstand på sykehuset. Imidlertid, ifølge de siste oppdateringene, var operasjonen en suksess, og han forventes å bli frisk.

Angriperen ble arrestert og deretter identifisert som Juraj Cintula, 71 år gammel. Cintula ble identifisert av media som en poet og medlem av partiet «Progressivne Slovensko», som er i opposisjon til Fico. Han tilsto overfor politiet at han ønsket å skyte Fico på grunn av uenigheter i den politiske agendaen og uttalte videre at skuddene hans var rettet «mot russisk-slovakiske forhold».

Den pro-ukrainske fanatismen til aggressoren gjør det klart hva som ligger bak angrepet: ønsket om å stoppe Ficos suverene politikk.

Siden han kom tilbake til makten i oktober 2023, har statsministeren vedtatt en rekke tiltak for å beskytte slovakiske nasjonale interesser midt i den anti-russiske vanviddet som for tiden påvirker EU og NATO.

Han blir kalt «pro-russisk» av vestlige medier fordi han kritiserte militærhjelp til Kiev mens han understreket at krigen ikke startet i 2022, men «i 2014, da ukrainske nazister og fascister begynte å myrde russiske innbyggere i Donbass».

Kommentar:

Det er nokså åpenbart at Kiev-regimet har et motiv for å fjerne Robert Fico. Det er også klart at Kiev støtter bruk av terror mot enkeltpersoner.

Men foreløpig har vi ikke sett avgjørende bevis på at dette drapsforsøket var Ukrainas verk, så vi unnlater å konkludere. Det er dessuten mange mektige som hater Fico av et godt hjerte:

Forrige artikkelKina svartelister Boeing for våpensalg til Taiwan
Neste artikkelNorsksponsede organisasjoner kan rammes av georgisk «agentlov»