Norsksponsede organisasjoner kan rammes av georgisk «agentlov»

0
Skjermdump fra video

Alle organisasjoner, også medier, som får mer enn 20 prosent av finansieringa si fra utlandet må registrere seg som under utenlandsk innflytelse etter den nye loven i Georgia. Det er mildere enn den norske partiloven som forbyr enhver utenlandsk finansiering av denne typen.

Norges ambassadør i Georgia er bekymret for at loven også kan ramme NGOer som Norge støtter: Norsksponsede organisasjoner kan rammes av georgisk «agentlov».

Lars Birkelund kommenterer på Facebook:

Der slapp katta ut av sekken, i og med at Norges ambassadør til Georgia, Bergljot Hovland, innrømmer at Regjeringen (Norge) og Stortinget støtter organisasjoner eller NGOer som Georgias myndigheter ser på som skadelige, nærmere bestemt som agenter for fremmede makter.

Det morsomme er at hun ikke vet hvor mange slike norske politikere kaster våre skattepenger over. Men jeg vet at Norwegian Helsinki Committee er en av dem. De er også svært høylytte i sine protester mot loven, sannsynligvis også i Georgias gater, der det kan være tusenvis av utlendinger blant ‘georgierne’ som protesterer.

«Ambassadøren har ikke et konkret tall på hvor mange organisasjoner Norge direkte og indirekte støtter økonomisk, som vil registrere seg som «under utenlandsk innflytelse», hvis loven blir innført i Georgia.

– Det som er klart er at så å si alle organisasjonene vi støtter vil bli truffet av loven. Vi er veldig urolige for hva slags konsekvenser det vil få, sier ambassadøren».

Denne loven er vinn-vinn, Hovland. For georgierne slipper å ha organisasjoner som skaper splid og hat i landet deres og som prøver å dra Georgia inn i krigen mot Russland. Og norske skattepenger bør brukes på gode ting, ikke sånt som dette.

Forrige artikkelSlovakiske medier antyder en ukrainsk forbindelse til attentatet mot Robert Fico
Neste artikkelChatGpt versus Emmanuel Macron