De ukrainske drapslistene beskyttes av NATO og CIA

0

Ukrainsk «dødsliste» publiserer navn og adresser til påståtte «russiske propagandister:» Lista viser seg å være basert, ikke i Ukraina, men i Langley VA hvor CIA-hovedkvarteret ligger.

Av Jeremy Kuzmarov, Covert Action Magazine – 19. september, 2022

Bare en tilfeldighet, ikke sant?

Under Offentlig Lov 117-128, finansierer den amerikanske kongressen en organisasjon kalt Ukrainsk senter for bekjempelse av desinformasjon (CCD), hvis erklærte formål, ifølge nettstedet, er å «motvirke russisk desinformasjon.» Men dens egentlige formål kan være å lage en tilsvarende «fatwaliste» over påståtte forrædere, som patriotiske amerikanere og/eller ukrainere vil føle at de har grønt lys til å myrde.

Fatwa-listen inkluderer slike «forrædere» som skribentene Chris Hedges og Glenn Greenwald, statsviteren John Mearsheimer, Pink Floyd-sangeren Roger Waters, senator Rand Paul (R-KY), tidligere presidentkandidat Tulsi Gabbard, den konservative militæranalytikeren Edward Luttwak, som ble plassert på listen for å foreslå at det skulle holdes folkeavstemninger i Donetsk- og Luhansk-regionene om deres forhold til Ukraina, og Henry Kissinger, som er bekymret for utsiktene for en krig mellom USA og Russland.

[Source: unherd.com]

Profilene til mange personer på «hitlisten» har blitt lagt ut på et nettsted, Myrotvorets (som betyr «fredsskaper» på ukrainsk), hvis domenenavn er oppført til å befinne seg i Langley, Virginia, CIAs hovedkvarter.

Kissinger’s Myrotvorets profile. [Source: mronline.org]
Roger Waters [Source: mronline.org]

Myrotvorets ble etablert i 2014 etter Maidan-kuppet, med bistand fra en etterretningsoffiser i den amerikanske hæren, Joel Harding, og har som mål å avsløre agenter fra den russiske etterretningstjenesten (FSB) og leiesoldater fra Wagner-gruppen,  sammen med pro-russiske propagandister. Myrotvorets har lagt ut grusomme bilder av døde russere. Velkomstmeldingen annonserer seg selv som et «CIA-prosjekt».

Joel Harding [Source: mronline.org]
Bilde av døde russere på CIAs lenkede nettsted Myrotvorets. Over bildene proklamerer nettstedet: «Død over de russiske fascistiske inntrengerne og okkupantene.» [Kilde: myrotvorets.center]

Dessverre har mange på Myrotvorets fiendeliste allerede blitt myrdet. Når dette skjer, er det ukrainske ordet ЛИКВИДИРОВАН («LIKVIDERT») stemplet over bildet deres med store røde bokstaver – slik det skjedde da den italienske journalisten Andrea Rocchelli ble myrdet.

[Source: twitter.com]

Som en indikasjon på sidens stygge karakter har Myrotvorets listet opp navnene på mer enn 300 barn, blant dem 13 år gamle Faina Savenkova som har skrevet på sosiale medier om terroren som den ukrainske hæren har utført i Øst-Ukraina.

Faina Savenkova: En fiende av den ukrainske staten. [Kilde: mronline.org]

Ynkelige terrorhandlinger

Utvidelsen av den ukrainske regjeringens attentatkampanje – modellert etter den CIA-styrte Phoenix-operasjonen i Vietnam – ble eksemplifisert med drapet på Sergej Gorenko, statsadvokaten i Luhansk (LPR) og hans stedfortreder Jekaterina Steglenko, etter at en Kyiv-bombe rystet hovedkvarteret til statsadvokatens kontor i Luhansk den 16. september.

[Source: tvpworld.com]

New York Times rapporterte tidligere om ukrainske kommandoteam som innrømmet å ha plantet bilbomber rettet mot pro-russiske politifolk og politikere bak russiske linjer.

16. september traff minst fem amerikanskproduserte HIMARS-raketter den sivile administrasjonsbygningen i byen Kherson, i et attentat mot Kirill Stremousov, nestlederen for den militær-sivile administrasjonen. Ekaterina Gubareva, en offentlig ansatt som ble såret, (en sjåfør ble drept), kalte angrepet en «ynkelig terrorhandling.» [1]

Kirill Stremousov [Kilde: 24smi.org]

Scott Ritter snakker ut

Scott Ritter, den tidligere etterretningsoffiseren i marinen som avslørte svindelen rundt masseødeleggelsesvåpen (WMD) i Irak, er blant dem på CCDs liste over forrædere som har blitt oppført som en «fiende av Ukraina» på nettstedet Myrotvorets.

Scott Ritter på dødslista. [Source: consortiumnews.com]

7. september deltok Ritter på en pressekonferanse arrangert av Schiller Institute, en tyskbasert økonomi-tenketank, der han kritiserte New Yorks kongressdelegasjon for å støtte House Resolution 7691, Additional Supplemental Appropriations Act of 2022, som ble Offentlig Lov 117-128 den 21. mai 2022.

I et brev fra juli, 2022, til demokratene Chuck Schumer, Kirsten Gillibrand og Paul Tonko, skrev Ritter at Offentlig Lov 117-128, brøt med det første tillegget til USAs grunnlov, som hevder at «Kongressen skal ikke lage noen lov … som fører til innskrenking av ytringsfriheten, eller pressefriheten.»

Offentlig Lov 177-128 innskrenker ytringsfriheten og en fri presse ved å støtte Ukrainas regjering sin publisering av «svartelisten», som utpeker amerikanske statsborgere som «russiske propagandister» for å utøve sine konstitusjonelle rettigheter knyttet til ytringsfrihet og en fri presse.

Scott Ritter på talerstolen. Han har tatt på seg pilotbrillene for å illudere «Top Gun» eller Jo Biden.

På pressekonferansen den 7. september gjentok Ritter sin forakt for det faktum at amerikanske skattepenger som subsidierer den ukrainske regjeringen, «blir brukt til å målrette og skremme amerikanske borgere som uttrykker sine konstitusjonelle rettigheter under ytringsfriheten».

Spesielt farlig, sa Ritter, er bruken av merkelappen «informasjonsterrorist» av CCD, som «i utgangspunktet gir grønt lys for kritikere av regjeringens politikk til å bli dømt som terrorister», og kan «bety sanksjonering av drap på amerikanere i utlandet eller hjemme».

Ifølge Ritter er trusselen om ukrainsk statsterrorisme som strekker seg inn i USA høyst reell.

Det er mange ukrainere som bor i nærheten av ham i delstaten New York, sa han, som tilber Stepan Bandera, en ukrainsk nasjonalist og nazistisk kollaboratør under andre verdenskrig.

Ifølge historikeren Norman J.W. Goda, lanserte Banderas løytnanter en pogrom som drepte 4000 Lvov-jøder på få dager, ved hjelp av våpen som spenner fra skytevåpen til metallstolper.

Stepan Bandera-monument i Ternopil, Ukraine, 2017. (Mykola Vasylechko, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons)

Hva slags budskap sender det, spurte Ritter, at den amerikanske regjeringen skal støtte disse gruppene og stemple kritikere av dens politikk som «informasjonsterrorister»? (Oversetters utheving)

«Tror nettstedet er en spøk? spør Alexander Dugin som måtte delta i begravelsen til datteren [Darya Dugina som ble drept i en bilbombe av terrorister i Moskva 23. august].»

Darya Dugina er likvidert står det på nettsida til Myrotvorets
Den russiske journalisten Darja Dugina (29), som også sto på Myrotvorets drapsliste, ble drept i et bilbombeangrep 23. august i Moskva. [Kilde: metro.co.uk]

Ritter anser seg selv som en amerikansk patriot som tjente sitt land i årevis i militæret og som våpeninspektør i Irak.

Han husket at han ble kalt «Saddams mann innen overtalelse» og alle slags andre navn for å rapportere sannheten om de mytiske WMD, masse-ødeleggelsesvåpen, og sa at hvis folk hadde absorbert det han sa, kunne krigen i Irak vært unngått og millioner av liv reddet.

Når det gjelder Ukraina, sa Ritter at han igjen blir fordømt, denne gangen for å komme med faktiske uttalelser, som at a) NATO har baser på ukrainsk jord; b) krigen er en stedfortrederkonflikt mellom USA og Russland; og c) sanksjoner har skadet USA og EU-landene mer enn Russland.

Ritter sa at han blir ytterligere angrepet fordi han foretok en grundig, vitenskapelig analyse av grusomheten i Bucha i mars/april, som konkluderte med at den «syntes å ha blitt utført av styrker underordnet den ukrainske regjeringen». [2]

[Source: theparadise.ng]

Ritter sier at han inviterer til debatt og uenighet om sine vurderinger – blant annet fra folk som jobber ved CCD.

«Hvis folk er uenige med mine fakta og konklusjoner, så diskuter med meg – men ikke forsøk å bringe meg til taushet gjennom trusler eller stemple meg som en informasjonsterrorist som potensielt kan merke meg for døden.»

Geoff Young, kandidat for Det demokratiske partiet i Kentucky, er også på hitlisten

Geoff Young, det demokratiske partiets kandidat i Kentuckys 6. kongress-distrikt, er også på den ukrainske regjeringens dødsliste – selv om få i hans parti har stått opp for ham.

Young sier at han er på listen fordi han har inntatt den posisjonen at Ukraina siden 2014 ikke har vært et funksjonelt demokrati.

Snarere har det i stor grad vært kontrollert av det amerikanske utenriks-departementet og CIA, og har beskutt uskyldige sivile i Donetsk og Luhansk, og drept mer enn 10.000 sivile – tre ganger mer enn det som ble drept i USA den 9/11.

Geoff Young [Source: multipolarista.com]

Ukraina har videre sendt godt bevæpnede nazistiske grupper for å angripe etniske russere i handlinger av etnisk rensing som ikke har blitt rapportert i amerikanske medier.

Young sier at hans inkludering på drapslisten er en form for valginnblanding – de prøver å diskreditere navnet hans og ødelegge sjansene hans for å vinne over det republikanske partiets, Andy Barr, som Young stiller mot.

LaRouche-kandidat til New York Senatet, Diane Sare angrepet

En annen person på hitlisten er Diane Sare, fra Burlington, Vermont, som utfordrer Chuck Schumers New York plass i senatet, i årets novembervalg.

Sare er en tidligere klassisk musiker og kordirigent, og er grunnlegger av tenketanken, Schiller Institute, og jobbet i 32 år med Lyndon LaRouche til hans død i 2019.

LaRouche var en kontroversiell figur i amerikansk politikk og av noen regnes han som en kultleder, CIA-skapelse eller til og med fascist.

Mange av hans ideer var likevel visjonære, blant annet hans støtte til samarbeidet mellom USA og Russland og utviklingen av en ny sikkerhets-struktur for verden og et økonomisk system som ville være mer demokratisk, rettferdig og forhindre fremtidige kriger.

Diane SareKilde: Ballotpedia.org

Sare sa på pressekonferansen den 7. september at dødslisten og demoniseringskampanjen har vært vellykket i å kneble debatten om USAs bevæpning av et fascistregime i Ukraina – et regime som har forbudt 13 opposisjonspartier, stengt russiske medier, forbudt kollektive forhandlinger og truet alle som planlegger å stemme for å bli med i Russland igjen, i folkeavstemninger som blir opprettet i Øst-Ukraina.

Sare sa også at Payton Gendron, Buffalo, New York, som drepte svarte mennesker i en matbutikk tidligere i sommer, hadde symboler på jakken sin, som lignet de som ble brukt av medlemmer av Azov-bataljonen.

Massemorderen Payton Gendron med svarte solinsignier brukt av Azov-bataljonen. [Kilde: mronline.org]

Enhver amerikaner bør etter hennes syn kreve at deres valgte representanter tar et standpunkt og tar avstand fra den ukrainske regjeringen og dens nynazistiske hærregimenter.

Oberst Black:

Den første taleren på pressekonferansen den 7. september, var oberst Richard Black, en dekorert veteran fra Vietnamkrigen og tidligere delstatssenator fra Virginia, som Ritter, understreket Black hvordan den amerikanske kongressen forsøkte å kontrollere ytringsfriheten i USA, i strid med den amerikanske grunnloven ved å få en utenlandsk enhet – CCD – til å gjøre det.

Colonel Richard Black

Ifølge Black forsøkte Department of Homeland Security, tidligere i år, å etablere et styringsråd for desinformasjon, ledet av Nina Jankowicz, en ukrainsk lingvist og rådgiver for den tidligere ukrainske presidenten Petro Porosjenko.

Hennes presentasjon for publikum var så ekstrem og avskyelig at opprettelsen av senteret ble satt på pause – i hvert fall foreløpig.

Black sa at blant de som er satt opp som mål av CCD, er patriotiske amerikanere med velinformerte synspunkter på utenrikspolitikk som senator Paul og tidligere kongresskvinne Gabbard.

Nina Janckowicz, Tulsi Gabbard og Rand Paul.

Black sa at USAs politikk i Ukraina er en katastrofal flørting som øker risikoen for fullskala atomkrig. Merkingen av dissentere som «informasjonsterrorister» utsetter dem potensielt for dødsstraff, sammen med mange mennesker på Myrotvorets nettsted som har blitt myrdet.

Selv om fakta fremdeles er usikre, spekulerer en avis i Rio de Janeiro, at attentatforsøket den 1. september 2022 rettet mot Argentinas visepresident Cristina Fernández de Kirchner, til og med kan ha vært et resultat av at hun nektet å fordømme Russlands spesielle militæroperasjon og hennes oppfordringer til fredssamtaler for å få slutt på krigen.

Ble Cristina Fernández de Kirchner utsatt for attentat på grunn av sin støtte til fred i Ukraina og fordi hun nektet å fordømme Russland? [Kilde: nypost.com]

Problemet når folk vet «at det er ikke slik».

Den siste taleren på pressekonferansen den 7. september, CIA-veteranen Ray McGovern, en av grunnleggerne av Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS), siterte fra humoristen Will Rogers, som sa at «det er ikke det vi ikke vet som gir oss problemer, det er det vi vet: at det er ikke slik.»

Will Rogers, kilde: willrogers.com         Ray McGovern, kilde: mainepublic.org

Blant de tingene amerikanerne hevder å vite, at det er ikke slik, er at Russland er aggressoren i konflikten med Ukraina, og at Russlands annektering av Krim var «uprovosert» – noe som er åpenbart usant.

Krim stemte faktisk for å bli med i Russland igjen, rett etter det USA-støttede Maidan-kuppet i 2014 – som akademikere som Timothy Snyder fra Yale, sammen med vanlige medieanalytikere, fortsetter å benekte, sa McGovern.

Timothy Snyder – en ekte leverandør av desinformasjon fra Ivy League, som ifølge Ray McGovern, hjelper utdannede amerikanere «å vite hva som ikke er slik.» [Kilde: news.yale.edu]

I 2013, talte McGovern, skrev Russlands president Vladimir Putin en kronikk i The New York Times, etter at han hadde støttet en avtale som forhindret amerikansk militær intervensjon i Syria, der Putin uttrykte sin glede over den økende tilliten mellom USA og Russland.

Putin skrev også at han ikke var enig i Obamas taler om amerikansk eksepsjonalisme – som er det som gjorde Putin til et mål for USAs regimeendrings- og destabiliseringsarbeid, der Ukraina har blitt brukt som stedfortreder.

Tidligere i år holdt forhenværende president George W. Bush en tale der han sa at én mann hadde «bestemt seg for å lansere en helt uberettiget og brutal invasjon av Irak – jeg mener Ukraina» – og hans publikum i Texas lo.

[Source: youtube.com]

Propagandaen i USA har generelt blitt så tykk, sa McGovern, at folk er overbevist om at «de vet hva som ikke er slik.» I sin tur ender de opp med å støtte den dødeligste politikken – som de gjorde med Irak og nå gjør med Ukraina.

                                                           —————————

  1. Lekkede lydopptak viser Ilya Bondarchuk, en ukrainsk etterretningstjenestemann som koordinerte attentatprogrammet på Krim og Kherson, som prøvde å betale en leiemorder som ble bedt om å utføre den skitne gjerningen «foran alles øyne, slik at de ser det.»
  2. Ritter har også nylig bidratt til å avsløre, gjennom grundig etterforskning, at Ukraina og ikke Russland var ansvarlig for angrepene rundt atomkraftverket Zaporozhye – Europas største atomkraftverk – ved å bruke et internasjonalt inspeksjonsoppdrag som dekning, i strid med folkeretten.

Denne artikkelen er hentet fra CovertAction Magazine.


Jeremy Kuzmarov er administrerende redaktør for CovertAction Magazine. Han er forfatter av fire bøker om amerikansk utenrikspolitikk, inkludert Obama’s Unending Wars (Clarity Press, 2019) og The Russians Are Coming, Again, med John Marciano (Monthly Review Press, 2018). Han kan nås på: jkuzmarov2@gmail.com.


Artikkelen er oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell


Vi har tidligere vist at disse drapslistene også ligger på NATOs server i Brussel, noe som gjør Jens Stoltenberg til øverste ansvarlige.

Svarteliste mot blant annet journalister ligger på serveren til NATO

Les også: Journalister som utfordrer NATO-narrativer er nå ‘informasjonsterrorister’

13-åring på den ukrainske regjeringens drapsliste uttaler seg

Forrige artikkelTelemark, Terje Aasland og tidens dom
Neste artikkelJeg har advart mot denne krigen siden 2014
Jeremy Kuzmarov
Jeremy Kuzmarov er administrerende redaktør for CovertAction Magazine. Han er forfatter av fire bøker om amerikansk utenrikspolitikk, inkludert Obama's Unending Wars (Clarity Press, 2019) og The Russians Are Coming, Again, med John Marciano (Monthly Review Press, 2018).