Guyanas president til BBC: Hva gir deg rett til å belære oss?

0

Guyanas president Irfan Ali snakket i et intervju med BBC-journalisten Stephen Sackur, som hadde spurt presidenten om Guyanas karbonutslippsrater da den planla å utvinne olje og gass langs kysten.

Georgetown, Guyana:

Guyanas president Irfan Ali kom med et omfattende angrep på «vestlig hykleri» på karbonutslipp i samtale med BBC-reporteren. Klippet har gått viralt i sosiale medier.

I klippet kan man se Guyanas president avbryte spørsmålet til journalisten, og krysseksaminere ham om hvorvidt han hadde «rett til å belære ham om klimaendringer» og om han var i «lommen til de som ødelegger miljøet» gjennom den industrielle revolusjonen og belærer oss nå».

President Ali slo kontra mot journalistens spørsmål om at Guyanas utvinning av olje og gass vil føre til mer enn to milliarder tonn karbonutslipp fra kysten, og sa: «Vet du at Guyana har en skog for all framtid som er på størrelse med England og Skottland kombinert? En skog som lagrer 19,5 gigatonn karbon, en skog som vi har holdt i live»?

President Irfan Ali setter presist fingeren på det imperialistiske nords hykleri i sin «bekymring» om klimagassutslipp i det globale sør. Imperialistmaktene, som er de virkelige forbryterne mot jordas miljø benytter seg av «klimakortet» for å hindre at det globale sør befrir seg fra undertrykking og fattigdom. Det vil ikke jordas flertall lenger finne seg i.

Forrige artikkelPro-palestinske protester forstyrret stort kampanjearrangement for Biden
Neste artikkelNetanyahu har med vilje stoppet gisselforhandlingene