Pro-palestinske protester forstyrret stort kampanjearrangement for Biden

0

Hundrevis av demonstranter protesterte utenfor multimillion-arrangementet, der de tidligere presidentene Obama og Clinton deltok, innendørs ble det store arrangement for Bidens gjenvalg, avbrutt flere ganger.

Av Kyle Anzalone.

Antiwar.com  – 29. mars 2024.

Pro-palestinske aktivister omringet Radio City Music Hall i New York City da president Joe Biden var vertskap for et av hans mest fremtredende kampanjearrangementer, sammen med sine to demokratiske forgjengere. Inne i salen forstyrret demonstranter talene og kritiserte Bidens urokkelige støtte til Israel.

Torsdag kvelds arrangement samlet inn et rekordbeløp på 26 millioner dollar til presidenten og inneholdt kjendiser som Stephen Colbert og Lizzo. I opptak fra lokalet avbryter en kvinnelig demonstrant presidenten og roper: «Skam deg Joe Biden. Du finansierer folkemord i Palestina», før hun ble fjernet med makt fra teateret.

Minst to andre tilfeller av demonstranter som fordømte Biden fant sted i Radio City Music Hall, der en av dem sa: «Palestinere dør akkurat nå på grunn av deres handlinger,» og en annen holdt opp et palestinsk flagg.

Utenfor utplasserte byen New York mengder av politifolk i gatene, der hundrevis av pro-palestinske demonstranter samlet seg og ropte: «Genocide Joe has to go». Det var enkelte tumulter mellom aktivister, politi og pro-israelske demonstranter.

Antikrigsprotester har blitt stadig vanligere på politiske arrangementer over hele landet, ettersom Israels bombardement av Gaza nærmer seg sin sjette måned. President Biden har blitt konfrontert med demonstranter som kaller ham «folkemord Joe» minst et dusin ganger. I tillegg har amerikanske toppembetsrepresentanter og andre valgte politikere møtt lignende anklager fra velgere som er imot amerikansk finansiering og militær støtte til Israel.

Washington er Tel Avivs viktigste støttespiller, og leverer $ 3.8 milliarder i militærhjelp hvert år, mens de forsyner 70% av landets våpenimport. Mens Israels forsvarsstyrker (IDF) bruker en strategi i Gaza som er svært avhengig av tyngre våpen, har Tel Aviv blitt mer avhengig av USA for bombene og granatene som trengs for å fortsette krigen på Gazastripen.

Likevel har Det hvite hus nektet å bruke noe av sin betydelige innflytelse til å presse Israel til å tillate mer hjelp til Gaza eller å avslutte den militære kampanjen.

Med amerikansk-leverte våpen har Israel jobbet for fullstendig å ødelegge Gaza, med minst 32.000 mennesker døde, det meste av infrastrukturen ødelagt, og mer enn én million palestinere på randen av hungersnød.


Originalen til denne artikkelen finner du her:

Pro-Palestinian Protests Disrupt Major Biden Campaign Event

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Kyle Anzalone er meningsredaktør for Antiwar.com, nyhetsredaktør for Libertarian Institute og medvert for Conflicts of Interest.

Forrige artikkelUSAs militære gis bruksrett til de viktigste norske forsvarsanleggene
Neste artikkelGuyanas president til BBC: Hva gir deg rett til å belære oss?
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.