Netanyahu har med vilje stoppet gisselforhandlingene

0

Israel tror bare 60-70 av 134 gisler i Gaza fortsatt er i live. Israelske tjenestemenn som jobber med forhandlingene, sier Netanyahu med vilje har stoppet gisselforhandlingene.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 28. mars 2024.

Israel mener bare 60 til 70 israelske gisler i Gaza er i live av de 134 menneskene og likene som holdes på Gazastripen, mens Israels statsminister Benjamin Netanyahu saboterer sjansene for en gisselavtale med Hamas, rapporterte Haaretz torsdag.

Det israelske militæret har tidligere bekreftet at minst 36 av gislene var drept, inkludert noen som døde 7. oktober. En kilde fortalte Haaretz at det nå er bare 60 eller 70 som fortsatt i live og advarte om at tallet kan være lavere.

«Jeg håper jeg tar feil, men tallet kan til og med være lavere,» sa kilden. Omstendighetene rundt deres dødsfall er uklare, men det er sannsynlig at de ble drept av den israelske bombekampanjen eller døde på grunn av sult og sykdom forårsaket av beleiringen.

Noen frigitte israelske gisler har sagt at deres primære frykt mens de ble holdt i Gaza var å bli drept av Israels nådeløse bombekampanje. I desember skjøt israelske soldater ned tre israelske gisler i Gaza by, som var skjorteløse og viftet med et hvitt flagg.

Moren til en israeler som døde i Gaza, har påstått at sønnen ble drept av giftgassen Israel pumpet inn i tunnelene under stripen, med henvisning til en toksikologisk rapport. Israelske medier har rapportert at Israels militære er klar over at bombing av tunnelene kan skape giftige gasser, som karbonmonoksid, som risikerer å drepe fangede israelere.

Nyheten om anslaget, om at bare 60 eller 70 gisler fortsatt er i live, kommer mens familiemedlemmer til israelere som holdes i Gaza øker presset på Netanyahu for å nå en avtale.

«Statsminister Netanyahu, ansvaret for å hente våre sønner hjem, er ditt. På forespørsel fra staten og sikkerhetsstyrkene forholdt vi oss tause til i dag. De skremte oss», sa et familiemedlem i forkant av et møte med Netanyahu, ifølge The Cradle. «I dag forstår vi at etter hvert som antall dager med stillhet vokser, reduseres antallet gutter som kommer hjem i live».

Høytstående israelske offiserer som jobber for generalmajor Nitzan Alon, en av Israels forhandlere, fortalte Haaretz at Netanyahu bevisst har stoppet forhandlingene med Hamas. «Det er økende tegn på at han gjør nesten alt for å utsette, forsinke og ødelegge sjansen for en avtale om å løslate gislene i bytte mot terrorister», sier en kilde.

Et eksempel på Netanyahus forhindring av en avtale, er hans snakk om å drepe høytstående Hamas-tjenestemenn, inkludert gruppens leder, Yahya Sinwar. Israelske tjenestemenn tror at hvis Sinwar blir tatt ut, kan Israel finne seg selv i en situasjon uten noen som er i stand til å forhandle for Hamas.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Israel Thinks Only 60-70 Out of 134 Hostages in Gaza Are Still Alive

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelGuyanas president til BBC: Hva gir deg rett til å belære oss?
Neste artikkelIndias avmålte behandling av Ukrainas utenriksminister
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.