Foreign Affairs skriver om diplomatiets «skjulte historie» som kunne ha avsluttet krigen

0
Irpin, Ukraine - 5 March 2022: Ukrainian soldier stands on the check point to the city Irpin near Kyiv during the evacuation of local people under the shelling of the Russian troops.
Glenn Diesen.

Foreign Affairs skriver:

The Talks That Could Have Ended the War in Ukraine

A Hidden History of Diplomacy That Came Up Short—but Holds Lessons for Future Negotiations

Det var ikke «skjult»! Media nektet å rapportere om etterprøvbare fakta og stemplet alle som diskuterte det som «putinister» og «propagandister». Hvorfor unnlot media å rapportere om følgende:

– Den første dagen etter Russland invaderte, bekreftet Zelensky at Moskva tok kontakt med dem for å forhandle fred basert på nøytralitet.

– På den tredje dagen etter invasjonen bekreftet både Moskva og Kiev at forhandlinger ville starte basert på å gjenopprette ukrainsk nøytralitet.

– Den amerikanske talsmannen, Ned Price, hevdet at USA ikke kunne støtte fredsforhandlingene siden denne krigen var mye større enn Ukraina.

– De israelske og tyrkiske meglerne bekreftet under forhandlingene at de var nær en avtale da Russland ville kompromisse på alt annet enn nøytralitet/slutt med NATO-ekspansjonisme, men USA og Storbritannia blokkerte det da de så en mulighet til å svekke Russland ved å la ukrainere kjempe.

Oversettelse av avtaleutkast fra 15. april 2022. Oversatt fra russisk.

– Lederen for Zelenskys politiske parti bekrefter at det var en avtale, og den tidligere rådgiveren til Zelensky bekrefter også at det var en avtale, men amerikanerne ville få russerne og ukrainerne til å kjempe mot hverandre.

Oversettelse av avtaleutkast fra 15. april 2022. Oversatt fra russisk.

– Den ukrainske ambassadøren Chalyi som deltok i fredsforhandlingene argumenterer for at Putin «prøvde alt» for å få til en fredsavtale og at de var veldig nær en avtale før den ble utsatt.

Tyrkias president Erdogan talte til delegasjonene fra Russland og Ukraina før forhandlingene i Istanbul

– General Harald Kujat, tidligere sjef for den tyske hæren og tidligere leder av NATOs militærkomité, argumenterer for en avtale som ble oppnådd før USA og Storbritannia saboterte den ved å fortelle Zelensky at de ikke ville støtte fredsavtalen, men ville gi ham alle våpnene han trengte for å beseire Russland på slagmarken. Ifølge Kujat så USA og Storbritannia en mulighet til å drepe russere og dermed svekke en strategisk rival.

Les: Russland og Ukraina nær en våpenhvile i mars 2022, men Vesten sa nei

Dette har vært en fantastisk propagandakampanje som appellerer til de beste i menneskeheten om å gjøre det verste. De provoserte fram en krig og saboterte alle veier til fred for å kjempe mot Russland til siste ukrainer, og de solgte det til offentligheten som «støtte» og «hjelpe» Ukraina. Nesten ingen «pro-ukrainsk» politikk siden kuppet i 2014 har hatt støtte fra flertallet av ukrainere og har endt i tragedie for nasjonen deres.

– Den eneste grunnen til at vi nå får snakke om forhandlingene er at NATO har gått tom for ukrainere og krigen er tapt. Publikum må derfor være forberedt på et oppgjør etter to år med påstander om at Ukraina vinner, mens de nektet å sette seg ned og snakke med Russland. Fullstendig avskyelig og skammelig!

Forrige artikkelOberst Jacques Baud: «Irans angrep var perfekt planlagt og ekstremt vellykket»
Neste artikkelUSA truer med å stanse LNG-gassen fra Sibir