Tusenvis av solcellepaneler i Texas ødelagt av haglstorm

0
Ødelagte solcellepaneler

Tusenvis av paneler på en solfarm sørvest for Houston, Texas, ble skadet av en kraftig haglstorm 15. mars. Flyopptak viste rader med ødelagt solcellepaneler på Fighting Jays Solar Farm nær Needville i Fort Bend County, rapporterte den lokale nyhetskanalen KTRK lørdag. Hagl på størrelse med baseballer ble observert i området, ifølge Houston Chronicle. Solenergiprosjektet, som begynte å produsere strøm til Texas sitt energinett i 2022, genererer 350 megawatt over 3300 dekar land og forventes å forsyne 62.000 hjem. Det er en av mange installasjoner for fornybar energi over hele staten. Texas har profilert seg som forkjemper for ren energiprosjekter de siste årene, mens de drar mest nytte av føderale skattefradrag og insentiver under inflasjonsreduksjonsloven.

Det er det danske Copenhagen Infrastructure Partners som er morselskapet til Fighting Jays Solar Farm. Bak dette selskapet står mange internasjonale investorer.

De hevder at det ikke er noen fare for giftig lekkasje til omgivelsene, noe innbyggerne ikke føler seg sikre på.

Det hevdes at solcelleanlegg er bra for miljøet, men man kan lett begynne å tvile på dette når man ser hva disse anleggene gjør med naturen, slik som her i Japan:

Forrige artikkelFiskere i Jemen samles mot utenlandsk aggresjon
Neste artikkelLinjene fra Hitlers sikkerhetssjef til nazinettverkene i dagens Ukraina
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).