Afrika reiser seg – om uka som gikk

0

Tre viktige begivenheter i Afrika sto i sentrum for uke 11 på steigan.no.

Niger kaster ut US Army

Burkina Faso tar kontroll over sin egen gullproduksjon

Burkina Faso, Mali og Niger antyder en ny vestafrikansk valuta

Sjefredaktør Pål Steigan i steigan.no forteller om begivenhetene i uka som gikk.

Støtt steigan.no Vipps: 116916 Kontooverføring: 9001 30 89050

Forrige artikkelJemens Rødehavsblokade tvinger fram masseoppsigelser ved viktig israelsk havn
Neste artikkelIsrael: bevæpning og støtte til fascisme over hele verden siden 1948
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).