Vær på vakt: WHO-Tedros vil ha mer penger av oss

0
Tedros og Brundtland

Generalsekretæren i WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, skriver på X at han har hatt møte med Gro Harlem Brundtland for å diskutere «pandemitraktaten» og hans ønske om å skaffe mer penger til WHO. Dessuten diskuterte de sikkerhetskonferansen i München, #MSC2024.

I denne sammenhengen representerte Brundtland en organisasjon som kaller seg The Elders, som i «de eldstes råd». Saklig sett har ikke WHO noe som helst med sikkerhetskonferansen i München å gjøre, men fordi WHO, Tedros og Brundtland er seg svært bevisst at de tilhører det globale imperialistiske fellesskapet, så er forbindelsen helt naturlig.

Hva er The Elders?

nettsidene sine skriver de ubeskjedent:

The Elders ble grunnlagt av Nelson Mandela i 2007. Vi er en uavhengig gruppe globale ledere som jobber for fred, rettferdighet, menneskerettigheter og en bærekraftig planet.

Global styring

Når The Elders beskriver sine mål ser det slik ut:

The Elders mener en dristig ny tilnærming til beslutningstaking er nødvendig for raskt å håndtere de eksistensielle truslene menneskeheten står overfor. Men hvordan ser ‘langsiktig ledelse’ ut?

Klima- og naturkrisene, pandemiene, atomvåpen og de nye risikoene ved AI – vi står overfor et sett med trusler som setter hele menneskeheten i fare. De eldste mener verdens ledere ikke reagerer med den visdommen og det hastverk som kreves, og etterlyser en dristig ny tilnærming til disse eksistensielle truslene.

Virkningen av disse truslene blir allerede sett. Selv om kunnskapen og ressursene for å møte disse utfordringene eksisterer, mangler for mange av våre ledere politisk vilje eller evne til å ta avgjørende handlinger.

Dette er grunnen til at The Elders etterlyser «langsiktig ledelse». Vi trenger beslutningstakere som forstår hvor presserende de eksistensielle truslene vi står overfor er, og som tror på vår evne til å overvinne dem.

The Elders etterlyser altså en «verdensregjering» der de er dens rådgivere.

De som står bak dette er blant annet Skoll Foundation, som har spesialisert seg på covid-19-kampanjer. Vi finner The Omidyar Group, som var med på å finansiere og bygge opp Maidan-kuppet i Ukraina i 2014. Sistnevnte står også bak de politiske angrepene på tyske bønder. Soros, Facebook og Omidyar-penger bak angrep på tyske bønder. Og så videre.

Gro Harlem Brundtland er medlem av Council of Women World Leaders og Club of Madrid, og var i 2019 medleder i WHO Global Preparedness Monitoring Board (GPMB), og blant dem som lar føringene for den katastrofale lockdownpolitikken. GPMB er opprettet av WHO og Verdensbanken. De utarbeidet i 2020 rapporten A World in Disorder. Global Preparedness Monitoring Board Annual Report 2020.

Når Tedros Adhanom Ghebreyesus kommer til Brundtland for å be om mer penger og mer støtte, så handler det om å mobilisere mest mulig politisk ryggdekning for det skrantende WHO blant dem som ser på seg sjøl som den rettmessige globale eliten. Og det handler om at han vil ha mer penger fra Norge. Så pass på lommeboka!

Forrige artikkel– Kan vi uvaksinerte håpe på et unnskyld nå?
Neste artikkelEnergi og geopolitikk i Rødehavet