– Kan vi uvaksinerte håpe på et unnskyld nå?

0
Guro Høgberg

Dette er personlig. Allikevel hører det hjemme her, fordi det angår mange flere enn meg.

Av Guro Høgberg.

Akkurat nå sitter jeg på en lavastrand på Fuerteventura og kjenner meg mer levende enn på lenge. Jeg bader i saltvann og kjenner sommervarme i februar.

I 2021 tok jeg en beslutning om aldri å reise mer, om det var prisen jeg måtte betale. Hver celle i min kropp sa nei til å få noe sprøytet inn som jeg ikke visste hva var. Som jeg ikke visste om var trygt.

Det har vært tøffe år. Det har kjentes som å være en minoritet, et utskudd som ikke gjorde som flokken. Vi er jo flokkdyr, vi mennesker.

Nå kjennes det som om vinden snur.

De uvaksinerte fikk skylden

Mediene gikk etter de uvaksinerte. Ga oss skylden for å drive pandemien videre. En måtte lete med lupe etter kritiske spørsmål da pressen skulle gjøre jobben sin; å være vaktbikkje og den fjerde statsmakt.

Nå kjennes det som vinden snur. Med Svein Østvik, Heiko Santelmann, Barbro Paulsen, Julie Foss og Mette Kalager som har fått slippe til på riksdekkende tv. Med to TV2-journalister som ydmykt innser at de ikke gjorde jobben sin.

Jeg vet at bivirkninger er reelt.

Kan vi håpe på et unnskyld?

Kanskje er det for tidlig å håpe på et unnskyld, men beste sendetid på riksdekkende tv, kjennes som et. Det healer alle oss som har gått mot strømmen og fått kjenne på nettopp det de siste tre årene.

Livet mitt har aldri vært rikere. Jeg har fått enormt mange nye, nære vennskap. Jeg omgir meg med mennesker som er sol på en regnværsdag. Som er helende og nærende å være sammen med.

Jeg har i snart to år hatt en jobb som har satt meg i kontakt med så mange mennesker. Så mange historier og enkeltskjebner. Jeg vet at bivirkninger er reelt. Jeg vet at «der ute» er det fortvilelse, anger og ikke minst: Mangel på hjelp. De deltok i dugnaden. Nå må de klare seg selv. Det gjør meg forbanna og motløs!

Takknemlig

Men akkurat i dag er det mest av alt takknemligheten jeg kjenner på. For at vi har sterke, klare stemmer som Svein, Heiko, Barbro, Julie og Mettes.

Måtte vi gå en rausere fremtid i møte. Med ærlighet, kjærlighet og samarbeid!


Denne artikkelen ble publisert av hemali.

Siste fra Hemali

Hadde “Chartersvein” rett likevel?
Berit Nordstrand i Hemalipodden: Du bør ha god helse for å tåle offentlige ernæringsråd!
Dårlig margarin og løgnene om “farlig meierismør”.
Mer død, mer sykdom, men forskerne nøyer seg med å “være bekymret”.

Forrige artikkelTory-utnevnt dommer holder Julian Assanges liv i sine hender
Neste artikkelVær på vakt: WHO-Tedros vil ha mer penger av oss
Guro Høgberg er journalist i nettavisa hemali.