Tilhengere av Imran Khan vant en overraskende valgseier i Pakistan

0

Uavhengige kandidater med tilknytning til den fengslede pakistanske politiske lederen Imran Khans parti vant flest seter i nasjonalforsamlinga i Pakistans parlamentsvalg, og leverte en overraskende seier i en avstemning som var skjemmet av langsom opptelling og falske anklager, skriver CNN.

I følge valgkommisjonen i Pakistan har uavhengige kandidater vunnet 98 seter så langt. Flertallet av de uavhengige er tilknyttet Khans parti, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI).

Pakistan Muslim League Nawaz-partiet (PMLN), som var favoritt i meningsmålingene, har så langt vunnet nest flest seter med 69. Pakistan People’s Party (PPP) har tredje flest med 51 seter.

De 22 gjenværende setene ville ikke være nok til å gi PMLN, ledet av tidligere statsminister Nawaz Sharif, eller PPP ledelsen, selv om de skulle vinne samtlige. Likevel vil ingen av de tre store partiene i landet vinne de nødvendige 169 setene for å ha flertall i parlamentet, og vil derfor ikke være i stand til å danne regjering på egenhånd, noe som gjør det uklart hvem som vil bli valgt til å bli landets neste statsminister.

Imran Khan, som sitter i fengsel, har publisert en «AI-generert seierstale»:

Les: USAs styrting av Imran Khan   

Forrige artikkelKlimablokkens vrangforestillinger
Neste artikkelKina og Russland finter ut USA i Afghanistan