Omskrivingen av norsk historie

0
Frigjøringsmonumentet i Kirkenes.
Av Jan Hårstad.

Nå når så mange professorer og skribenter har det travelt med å framstille det slik at Norge snart vil bli overfalt av Russland og deres atomvåpen, lages det også en omskrivning av historien. Skissert går den nå slik: det var de fordømte pasifistiske og røde politikerne som la Norge forsvarsløst i april 1940. Dette synspunktet vrimler på Document og i Aftenposten også.

Jeg holder da Lars Borgersrud (født 1949) som den sentrale sannferdige norske historiker som jeg har lest grundig og med hakeslepp. «Våpen mot folket» i tre bind.

Norge var etter Oktoberrevolusjonen det aller rødeste av alle nordiske stater og i offiserskorpset samt i borgerlige partier levde den forestilling fra 1917-1940 at arbeiderbevegelsen forberedte et sovjetisk-bolsjevikisk statskupp. Mye i bøkene går med på å dokumentere dette.

Det var naturlig at offiserskorpset og borgerligheten så seg rundt i verden etter frelsende og reddende ideologier. Det var italiensk fascisme og tysk nazisme. Aftenposten og Sjøfartstidende var begeistret og kriminalpoliti og politisk overvåkning dro til Tyskland for skolering. Tyske soldater fikk øve vinterkrig rundt Finse, Hitlers hær.

Det var mektige folk som ville ha seg frabedt Borgersrud og nektet han adgang til Riksarkivet, noe som riktignok ble omgjort. 

Selv om Hitler bygget giganthær var det slik i Norge at det var Røde Armeen som ville angripe Norge. Det var det makten og eliten mente og derfor ble de norske soldatene i 1939 sendt til Finnmark for her kom de sovjetiske hordene.

Det som nå pågår er en tragikomisk reprise på denne tenkningen. Helt åpenbart er det at ingen av professorene studerer amerikanske strategidokumenter eller har hørt om Rands 2019-dokument. Uten noen som helst dokumentasjon er det nå vedtatt at først tar Russland Baltikum, deretter Norden. Du kan bli professor i statsvitenskap på spekulasjoner om dette.

Les: USA følger den planen RAND Corp la opp for å «strekke Russland»

Og når man videre skal debattere er man helt oppslukt av hva Trump, Biden, Scholz eller Sunak har SAGT. En mener åpenbart at verdenspolitikken utkjempes med verbale våpen for du finner knapt noe om økonomi, om handelsbalanse  eller våpenindustrien. 

I 2023 solgte USA våpen for 238 milliarder dollar. De har en nasjonalgjeld på 30.000 milliarder dollar. Hvis man tok bort våpenprofitten fra USAs økonomi ville USA raskt ligne et tredje verden land.

Hitler sa jo bestandig det motsatte av hva han gjorde akkurat som Erdogan og Netanyahu – dagens mestere i dobbeltspill. Er Trump og Biden dårligere?

Når Tyskland i årevis hadde forberedt første og andre verdenskrig het det seg med krigsutbrudd at de bare bedrev Selbstverteidigung og Notwehr (selvforsvar, red.). Veldig pasifistisk, ikke sant?

Når nå Norwegen-Norway også bygges om til en gigant amerikansk militærbase for angrepet på Russland heter det at dette gjør vi fordi vi må forsvare friheten og demokratiet. Det er som å lese Aftenposten fra 1939. NatoVesten er verken militarister eller imperialister, det er en kjemper for fred og humanisme.

Det er det som står på trykk i Aftenposten i dag som den gang de svermet for Hitler. Og glem nå ikke Steiro i Document som aldri har hørt om ordet imperialisme engang. Sånt er det bare Kina og Russland som står for. Vesten står for Kants «EWIGE FRIEDEN.» Skal bare krige litt først. Alle verdenskriger ble igangsatt for å få slutte på der ewige Krieg. Det vil garantert den tredje også. Tror du det ikke kan du havne på listene til PST.

Forrige artikkelDen brutale avindustrialiseringa av Tyskland
Neste artikkelEn teknokratisk agenda