Kjenn motstanderen, kjenn deg sjøl og du kan utkjempe 100 slag uten å lide nederlag!

0
Av Pål Steigan.

Symposium i Tolfa

5.-9. juni 2024

Ca. 20 deltakere

Fullpensjon / transport og kurs: 700 euro

Vi vil ha hele klosteret til disposisjon.

Jeg invitere til symposium, masterclass, samtaler på Convento Cappuccini Tolfa, et verneverdig kloster fra 1622 i min andre hjemby Tolfa.

Hvorfor Tolfa?

Jeg vet ingen andre steder som er mer inspirerende, har en mer vakker beliggenhet i et samfunn der man føler seg så hjemme. Klosteret har sjel, harmoni og atmosfære som ikke noe annet sted jeg vet om. Dessuten har jeg vært med på å restaurere det og gjøre de enda vakrere.

Symposiet

I det gamle Hellas og i Roma og Etruria var symposiet kjent som der man hadde de store og vidløftige samtalene kombinert med kultur, mat og drikke.

Cappuccini er ideelt for alt dette. Og jeg vil vise mine gjester det beste vi har.

Opplegget

Det jeg ønsker å gjøre er følgende:

 • Gi en innføring i den rike kulturen og de særegne tradisjonene i Tolfa kombinert med vårt kjøkken og områdets drikkevarer.
 • Formidle den tenkemåten og filosofien jeg bygger alt mitt arbeid på. Denne måten å tenke på har også betydning for alt annet jeg gjør, både i analyse, prosjektutvikling, redaksjon og publisering.
 • I likhet med militærfilosofen Sun Tzu og det Mao skriver i sine militære og filosofiske skrifter mener jeg at en liten styrke kan slå en veldig motstander hvis den svake parten kjenner sin egen kraft og motstanderens svake punkter. Mine tanker om dette bygger på 60 års politisk erfaring og det er ting jeg både ønsker å dele og få tilbakemeldinger om fra andre.
 • Forklare hvordan det har vært mulig å gjøre nettavisa steigan.no til kanskje den viktigste opposisjonsavisa i Skandinavia.
 • Forklare hvordan det er mulig å utvikle strategier, taktikker og metoder for å både spenne bein på og gå rundt våre motstanderes enorme propagandaapparat.
 • Forklare forskjellen mellom den hierarkiske modellen og det jeg kaller den organiske, biologiske modellen for organisering og utvikling.
 • Legge fram en analyse av hvem som er våre motstandere, hvordan de utøver sin makt, hva som er deres strategier og hva som er deres styrker og svakheter.
 • Legge fram synspunkter på hvordan vi kan utvikle en strategi mot dem på kort og lang sikt.
 • Legge fram tanker om hva vi gjør etter sammenbruddet og hvordan vi kan forberede oss på det.

Jeg ønsker å lære bort det jeg kan om disse emnene, for erfaring har overbevist meg om at jo flere som mestrer disse innsiktene, jo sterkere kan vi bli og jo bedre kan vi takle de utfordringene som ligger foran oss.

Dessuten skal vi ha det godt, nyte livet, fortelle hverandre gode historier og senke skuldrene.

Kursavgiften på 700 euro dekker:

 • Opphold på Convento dei Cappuccini i fire døgn i enkelt- eller dobbeltrom.
 • Fullpensjon i Tolfa-stil.
 • God mat og drikke inkludert.
 • Foredrag og presentasjoner.
 • Omvisning i Tolfa.
 • Transport til og fra Roma Fiumicino flyplass med buss til en fastsatt flygning.

Det vil bli tid til å slappe av, gå turer og ha tenkepauser.

Antakelig blir det et par gjesteforelesere.

Symposiet er bare for inviterte. Jeg regner med å få mange flere interesserte enn vi har plass til, så for å velge hvem som skal få invitasjon, må jeg vite noe om deg som interessert.

Fyll ut det vedlagte skjemaet og send det til meg innen 20. februar, så vil du få beskjed innen 10. mars.

Kurset må betales innen 10. april. Må du avbestille får du full refusjon innen 10. mai, seinere bare halv refusjon.

Vennlig hilsen

Pål

For best mulig sammensetning av deltagere trenger jeg litt informasjon fra deg.

Fyll ut skjema HER innen 20. februar så vil du få beskjed om du har plass innen 10. mars.

Da kan du bestille flybilletter.

Se Convento dei Cappuccini.


NB: Dette arrangementet er et samarbeid mellom Pål Steigan og Convento dei Cappuccini og har verken økonomisk eller organisatorisk noe å gjøre med avisa steigan.no eller eierselskapet Mot Dag AS.

Forrige artikkelParacetamol: Potensielt farlig og reduserer forsvaret mot infeksjon
Neste artikkelSpiser du sikringskost eller er du woke?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).