Russland invitert til å sende soldater til Burkina Faso

0
Russiske soldater i Burkina Faso

Rundt 100 russiske militært personell har kommet til hovedstaden Ouagadougou i Burkina Faso og 200 flere vil bli utplassert seinere, melder det russiske afrikanske korpsets kanal på Telegram. Dette skriver TRTWorld.

De utenlandske kildene i Ouagadougou hadde ikke ytterligere detaljer om den tilsynelatende utplasseringen.

African Corps-kanalen på Telegram-meldingsappen, som har tilknytning til Russlands forsvarsdepartement, sa at en gruppe på 100 militære hadde fløyet til Burkina Faso for å «trygge sikkerheten til landets leder Ibrahim Traore og Burkinabe-folket».

Ytterligere 200 vil bli utplassert i nær fremtid, het det onsdag.

Det russiske forsvarsdepartementet svarte ikke på en forespørsel om kommentar.

Juntaleder Ibrahim Traoré har et godt forhold til Russland og har også deltatt på viktige møter i Sankt Petersburg og Moskva.

Burkina Faso tar viktige skritt for å utvikle en sjølstendig økonomi

Burkina Faso har vært fullstendig under Frankrikes hæl fram til statskuppet somm ble ledet av kaptein Ibrahim Traoré. Etter det har militærjuntaen tatt en rekke skritt for å utvikle næringslivet i landet og ta kontroll over bruken av landets egne ressurser.

Traoré skrev på X / Twitter 23. januar:

Det er med stor tilfredshet jeg i morges gikk videre til den offisielle lanseringen av aktivitetene til det første renseanlegget for gruverester i landet vårt. Opprettelsen av denne industrielle enheten, med 100 % Burkinabè-kapital og resultatet av lokal kunnskap, passer perfekt med vår visjon om å fremme nasjonal ekspertise for å øke egen utvikling i Burkina Faso. Jeg hilser følelsen av patriotisme til aksjonærene og håper at denne fabrikken kan gi sitt bidrag til den økonomiske suvereniteten til vårt kjære hjemland.

Med den russiske tilstedeværelsen i Burkina Faso er det lite sannsynlig at ECOWAS vil gjøre noe forsøk på invasjon i landet.

Les: ECOWAS aktiverer beredskapsstyrke for mulig intervensjon i Niger

Forrige artikkelVil USA trekke seg ut av både Syria og Irak?
Neste artikkelDet viktigste som skjedde på milliardærmøtet i Davos