Det viktigste som skjedde på milliardærmøtet i Davos

0
Ursula von der Leyen mot det europeiske bondeopprøret

Reinette Senum har fulgt alle diskusjonene og talene under World Economic Forum 2024 og har gjort et sammendrag av det viktigste som skjedde der. Vi gjengir hennes reportasje og kommentarer til milliardærklubbens samling ukommentert.

2024 Davos Summit: The Essential Recap

Av Reinette Senum

Jeg har fulgt intenst med på årets World Economic Forums Davos-toppmøte World Economic Forum’s Davos Summit, og har samlet inn intervjuer, opptak og innsidebetraktninger. Dette er en av de mest omfattende videooppsummeringene av toppmøtet, og jeg deler min innsikt om de globale fortellingene som utspiller seg.

Som de fleste av dere vet, er toppmøtet i Davos en årlig samling av globale ledere fra ulike sektorer – NGOer, selskaper, byråer og stater – hvorav mange er ikke-valgte.

I år ble WEFs agenda overskygget av bemerkelsesverdige hendelser som utspilte seg bare noen få hundre mil unna. I Tyskland er en fullskala revolusjon i gang blant bønder, lastebilsjåfører og innbyggere, som knapt ble nevnt under toppmøtet

På samme måte var de pågående spenningene i Israel og Palestina påfallende fraværende i de fleste samtaler.

I år flyttet toppmøtet sitt mål til å bekjempe ‘desinformasjon’ og ‘feilinformasjon’ ettersom mainstream media innrømmer at de offisielt har mistet grepet om fortellingen. Og de truet med å utløse «Disease X», «Sjukdom X», som planlagt.

Ironisk nok var 2024-temaet i Davos «Rebuilding Trust» – «Gjenskape tillit», mens man samtidig forsøkte å skape en ny form for føydalisme, der massene reduseres til moderne livegne for karbonreduksjonens skyld.

Til slutt, i denne oppsummeringen, skal jeg vise deg hvordan europeiske bønder tar utfordringen med «du vil spise insekter», hvordan Trump allerede vinner i hodet til Mother WEFere, og hvordan en frafallen argentinsk president, Javier Milei, tok ned hele showet.

2024 Davos Summit: The Essential Recap

Les mer på steigan.no om World Economic Forum.

Forrige artikkelRussland invitert til å sende soldater til Burkina Faso
Neste artikkel«Pandemi X» og ebola
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.