Erna Solberg løy hun også

0

Som kjent løy Erna Solbergs ektemann da han sa at han har benyttet den lovbeskyttede tittelen siviløkonom «ved noen anledninger» enda han aldri har avlagt eksamen. Vi har påvist at han har brukt tittelen over lang tid og ved mange anledninger.

Men da vi omtalte dette var vi et stykke på vei villige til å godta Erna Solbergs uttalelse da hun sa:

«… at hun aldri har trodd at ektemannen var utdannet siviløkonom.»

Vi kommenterte dette slik:

Dette er jo en slags sannhet som fungerer som en løgn. Det er greit at hun ikke har trodd at ektemannen var noe han ikke var. Men det er mer enn ugreit at hun har akseptert at han har framstilt seg som siviløkonom i mange år uten å være det. For dermed har hun med vitende og vilje godtatt at en løgn har fått feste seg.

Det viste seg at vi var for milde. Erna Solberg har med vitende og vilje latt ektemannen framstille seg som siviløkonom uten å være det. Og hun har aktivt bidratt til å fremme denne løgnen.

Hvordan kan vi si det?

Jo, fordi hennes offisielle biografi på regjeringas nettsider sto det i hele hennes regjeringsperiode og fram til 29. januar i år at Finnes er siviløkonom. Ingen skal komme og si at Solberg ikke har godkjent sin egen offisielle biografi.

Det ble rettet 29. januar i år. Se faksimile av artikkelen slik den var fram til og med 28. januar 2024 og hvordan den er endret 29. januar:

https://web.archive.org/web/20221116214650/https://www.regjeringen.no/no/om-regjeringa/tidligere-regjeringer-og-historie/historiske-artikler/embeter/statsminister-1814-/erna-solberg/id746813/

Her har altså den sittende regjeringa prøvd å dekke Solberg gjennom å fjerne en løgn, men det er så lett å gå inn på https://web.archive.org og sjekke. Tror de virkelig at de kan slippe unna med sånne tjuvtriks?

Vi har altså hatt en statsminister som har presentert seg offisielt med en løgn i hele sin regjeringsperiode, og Høyre har en statsministerkandidat som er tatt i en ganske grov løgn.

Slik er den moralske statusen i Norge i 2024.

Forrige artikkelNok et etisk og moralsk fall
Neste artikkelal-Qaida-medlemmer er en del av USA-støttede jemenittiske regjeringsstyrker
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).