Sindre Finnes er en svindler og en løgner

0

Erna Solbergs mann Sindre Finnes brukte den lovbeskyttede tittelen siviløkonom, uten å være det og påstår i ettertid at han har benyttet tittelen «ved noen anledninger». Det første er svindel. Det andre er løgn fordi omtalen har vært systematisk og vedvarende. Vi bruker sjelden slike sterke ord om våre medmennesker, men i dette tilfellet er de dessverre både dekkende og presise.

Sindre Finnes har brukt den lovbeskyttede tittelen siviløkonom, men fullførte aldri graden, skriver Dagens Næringsliv. Nå beklager han.

DN skriver at Finnes har brukt tittelen fra Norges Handelshøyskole siden 1990-tallet, men når avisa ber om å få innsyn i oppgaven hans, svarer skolen at de ikke finner at Finnes har levert siviløkonom-utredningen på NHH.

– I NHHs systemer finner vi ikke at Sindre Finnes har levert siviløkonomutredningen på NHH. For å bli «siviløkonom» (en beskyttet tittel), må utredninger være levert og godkjent, sier mediekontakt Ingrid Aarseth Johannessen til DN.

Finnes viser til at han studerte ved NHH fra 1986 til 1989, men at han ikke leverte oppgaven på siviløkonomstudiet.

– Ved enkelte anledninger har jeg brukt tittelen siviløkonom, noe som er blitt hengende ved. Dette har vært feil av meg, og det beklager jeg. Jeg burde også ha korrigert det de gangene det har vært omtale av dette i pressen, sier Finnes.

«Enkelte anledninger»?

Gjør et googlesøk på «Sindre Finnes» «siviløkonom» og du vil finne at han er blitt omtalt som dette systematisk i mange medier i mange år.

Erna Solberg prøver seg med enda en bløff

Solberg bløffet som kjent da hun prøvde å innbille oss at hun ikke hadde anelse om ektemannens innsidehandel. Nå prøver hun seg på en ny en:

«Finnes er gift med Høyre-leder Erna Solberg, som sier at hun aldri har trodd at ektemannen var utdannet siviløkonom.»

Dette er jo en slags sannhet som fungerer som en løgn. Det er greit at hun ikke har trodd at ektemannen var noe han ikke var. Men det er mer enn ugreit at hun har akseptert at han har framstilt seg som siviløkonom i mange år uten å være det. For dermed har hun med vitende og vilje godtatt at en løgn har få feste seg.

Tillegg 30. januar.

Vi må korrigere. Erna Solberg juger også. I hennes offisielle biografi sto det at Finnes er siviløkonom.

Det ble rettet 29. januar i år. Se faksimile av artikkelen slik den var fram til og med 28. januar 2024 og hvordan den er endret 29. januar:

https://web.archive.org/web/20221116214650/https://www.regjeringen.no/no/om-regjeringa/tidligere-regjeringer-og-historie/historiske-artikler/embeter/statsminister-1814-/erna-solberg/id746813/

Dette er dessverre ikke enestående.

De er slik vår politikerkaste er. De er menn og kvinner uten egenskaper. De er inkompetente småsvindlere eller storsvindlere. De juger og bløffer. De når ikke opp til de kravene vi må stille til folk som skal ha det ansvaret å lede landet vårt. Og så fort de får en sjanse svikter de landets og folkets interesser til fordel for utenlandske maktorganer eller multinasjonale selskaper.

Og så lenge vi som velgere godtar at de får holde på slik, bidrar vi til å la det som er igjen av vårt demokrati råtne på rot.

Forrige artikkelDet kan være folkemord, men det vil ikke bli stoppet
Neste artikkelIrakisk Kurdistan betaler en dødelig pris for å være vertskap for Mossad