Nok et etisk og moralsk fall

0
© UNICEF/Abed Zaqout

Torolv Stunes, leserinnlegg.

Ifølge media har flere land meldt at de nå stopper hjelpeprogrammet gjennom UNRWA til den palestinske befolkningen i Gaza.

Dette angivelig for at palestinske FN-ansatte skulle ha vært støttende/deltakere i Hamas angrep på Israel oktober 2023.

Dersom vi ser på hvilke land dette gjelder, så er det foruten USA – og de fleste av dets NATO satellitter- og stater som står i økonomisk/militær og/eller politisk avhengighetsforhold til USA.

Meldingen om denne angivelige krigsstøtte fra FN ansatte, kommer fra Israel.

Den slippes nå, like etter at Den internasjonale domstolen har gått inn for nærmere undersøkelse av Sør-Afrikas anklage om at Israel begår folkemord i Gaza.

Dette er i utgangspunktet et forsøk fra Israel på å få oppmerksomheten bort fra anklagen om folkemord. At Israels etterretningstjeneste står bak dette synes rimelig. Mossad er kjent som dyktige aktører for desinformasjon – til fordel for Israel.

Selvsagt kan det ikke utelukkes at palestinere som arbeidet for FN, på en eller annen måte støttet angrepet på Israel oktober 2023.

Mange palestinere – også FN ansatte i Gaza – har fått sine kjære drept av israelske bomber og/eller kuler, eller de har blitt kastet i fengsel uten lov og dom. Dette gjelder også barn.

I slike situasjoner er hevn over overgriperne ofte en sterkt motiverende faktor for handling.

Nå har 20-30 000 palestinere blitt drept av israelerne i Gaza. Dette er nesten 100% ubevæpnede sivile, hvor 30–40% av disse er barn.

Israels uttalte mål om å tilintetgjøre Hamas, har så langt uteblitt.

Bak Israel står USA – med omfattende leveranser av våpen, og sterk økonomisk støtte.

Om «utryddelse» av Hamas ikke lar seg gjennomføre gjennom teppebombing av Gaza, med tusenvis av drap på sivilbefolkningen, kan sult være et mer egnet middel for å knekke palestinernes motstandsvilje.

Når USA- sammen med de fleste av sine satellittland – stopper nødhjelpen til de lidende palestinerne – med ytterligere hungersnød som sannsynlig resultat – er dette en kynisk støtte til USA-imperialismen, hvor Israel – ut over egne ambisjoner – er en nyttig utførende aktør.

Dette innebærer samtidig et totalt etisk og moralsk fall for de land som er med på denne sultkampanje mot et lidende folk!

Forrige artikkelOppgjørets dag for Israel
Neste artikkelErna Solberg løy hun også