Energiregningene må stige for å betale for Net Zero, sier Siemens Energy-sjef

0

Her får vi reine ord for pengene. Energikapitalen vil ha høyere profitt, derfor må strømregningene fortsette å stige. Den tyske sjefen for Storbritannias største vindturbinprodusent advarer om at energiregningene må fortsette å stige for å betale for den grønne overgangen til Net Zero. Dette skriver The Telegraph.

Joe Kaeser, styreleder i Siemens Energy, antydet at høyere energiregninger var uunngåelige ettersom turbinprodusenter sliter med store tap, og tvinger dem til å overføre kostnadene til kundene sine.

Selskapet er eier av Storbritannias største produksjonssted for vindturbiner, i Hull, og sysselsetter tusenvis av britiske arbeidere. Kaeser sa at produsenter hadde blitt låst i et skadelig «rotterace» for å bygge stadig større turbiner, og hevdet at utviklere og regjeringer nektet for kostnadene dette medførte.

Vindkrafta svikter i Storbritannia

Han advarte også om at inflasjonen slår industriens balanser og advarte om separate økende problemer med feil og sammenbrudd i sektoren. Kaeser sa til The Telegraph:

«Enhver overgang har en pris, og hver overgang er smertefull. Og det er noe energiindustrien og offentlig sektor – myndighetene – egentlig ikke ønsker å høre.» «Jeg tror at [kunder] en stund må akseptere høyere priser.» «Og så kan det være innovasjon – om vekten av bladene, andre effektivitetsmetoder, teknologi – slik at kostnadene kan gå ned igjen.»

«Men poenget er, hvis det ikke er noen profitt i en bransje, hvorfor skal den industrien innovere?»

«Das also war des Pudels Kern», som Goethe skriver i Faust – det var altså puddelens kjerne.

Alt dette snakket om «grønt» og «bærekraft» er bare tilsløring. Det handler, som vanlig, om profitt, og om rovdyrkapitalister som vil ha fri adgang til å ødelegge natur og miljø for å tyne ut enda mer profitt.

Så for å nå det umulige og livsfarlige målet Net Zero, må samfunnet bare godta at Siemens & co gjør levevilkårene våre enda mer vanskelige. Alt i den gode saks tjeneste, naturligvis.

Og så har vi de tamme politikere som lurer massene til å godta det i «miljøets» og «klimaets» navn.

Og når produsentene driver opp prisene i Storbritannia, så fører kablene til at også prisene i Norge drives oppover.

Les: Den lille gangetabellen og det umulige Net Zero

Forrige artikkelUSA ble enehersker
Neste artikkelTrump vant i New Hampshire, men hvorfor gir ikke Nikki Haley opp?