Trump vant i New Hampshire, men hvorfor gir ikke Nikki Haley opp?

0
Skjermdump fra video

Nikki Haley hadde kanskje forhåpninger om å vinne over Donald Trump i det republikanske primærvalget i New Hampshire, men det ble Trump-seier med 56% mot 43%. Neste stat ut er South Carolina, der Haley har vært guvernør og der hun sier hun vil vinne. Men meningsmålingene tyder på det motsatte. «De har alle vendt ryggen til henne,» skriver Politico og sier at Haley ligger 30 prosent bak Trump i meningsmålingene.

Men terrenget for Haley i hjemstaten har aldri virket mer avvisende. Det er ikke bare at Haley er 30 poeng bak Donald Trump i hjemstaten. Eller at statens republikanske ledelse i overveldende grad har strømmet til Trump. Det som skjer er at etter hvert som kampanjen utviklet seg de siste to ukene, har til og med tidligere allierte som senator Tim Scott fra South Carolina i stedet valgt å støtte Trump.

Haley returnerte til South Carolina etter en tredjeplass i Iowa, og etter at Floridas guvernør Ron DeSantis trakk seg, fikk hun en andreplass i New Hampshire. Men med Trump som overbevisende vinner i begge statene, øker presset på Haley selv her for å gi opp kampanjen.

Men hvorfor kaster hun ikke inn håndkleet?

Wall Street Journal skriver på lederplass:

«Hvis hun kan forbli konkurransedyktig, er det et argument for Ms. Haley å holde seg i løpet gjennom (republikanernes) landsmøte i juli. Mr. Trump står overfor en forrædersk juridisk vei.. Ms. Haley kan bli i løpet, samle delegater og se hva som skjer hvis han blir funnet skyldig.

«Rare ting kan skje med kandidater som er så gamle og dette mislikes av et flertall av publikum. Valget i 2024 kan ha flere vendinger før terningen blir kastet mellom Trump og Biden.»

Vivek Ramaswamy, som trakk seg fra primærvalget og gikk over til å støtte Trump, har en analyse av hvorfor Haley fortsetter løpet:

Spillet handler om å hindre at Trump blir Joe Bidens motkandidat ved valget i november, for da frykter Bidens bakmenn at den sittende presidenten vil tape.

Forrige artikkelEnergiregningene må stige for å betale for Net Zero, sier Siemens Energy-sjef
Neste artikkelJemens væpnede styrker har truffet marinefartøy fra USA