Den føderale domstolen i Canada: – Trudeaus bruk av unntaksloven var uberettiget

0

Den føderale domstolen i Canada har slått fast at det var uberettiget av Justin Trudeau og hans regjering å påberope seg unntakslovene i sin kamp mot Truckers Convoy i 2022. Dette skriver The Globe and Mail.

Den føderale regjeringen handlet urimelig og var ikke juridisk berettiget i sin avgjørelse om å påberope seg Emergencies Act for å dempe protester mot regjeringens vaksinepåbud som blokaden i Ottawa som også blokkerte noen grenseoverganger for to år siden, har den føderale domstolen avgjort.

Regjeringas beslutning om å erklære en nødsituasjon for offentlig orden under loven «bærer ikke kjennetegnene på rimelighet,» skrev dommer Richard Mosley i en avgjørelse som ble offentliggjort tirsdag. Regjeringa klarte ikke å bevise at det var en nødsituasjon, som definert av Emergencies Act, og protestene hadde ikke preg av å være en trussel mot Canadas sikkerhet, sa han.

Regjeringa «kan ikke påberope seg Emergencies Act fordi den er praktisk, eller fordi den kan fungere bedre enn andre verktøy som de har til rådighet eller tilgjengelig for provinsene,» skrev han.

Det var Canadian Civil Liberties Association og Canadian Constitution Foundation som hadde brakt saka for retten, og dommer Mosley ga dem fullt medhold.

Regjeringa til Trudeau har sagt at den vil anke dommen, men den levnes ikke store sjanser til å vinne fram med en anke.

Vi skrev 3. juni 2022:

Canada: Trudeaus unntakstilstand under etterforskning

Justin Trudeau er en av Karl Schwabs «Young Global Leaders» og arketypen på en person som gjerne innfører en totalitær nyfascisme med «liberale» argumenter.

Forrige artikkelHouston we have a problem…
Neste artikkelUSA nekter å si om de vil respektere ICJs avgjørelse i folkemordsaken mot Israel